Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Erbil heyeti bugün Bağdat'a gidiyor! Gündem: Havalimanları ve sınır kapıları

IKBY'de yapılan ve Erbil yönetimi açısından hüsranla sonuçlanan referandumun ardından Bağdat ile diyalog görüşmeleri başladı. Başta memur maaşları olmak üzere onlarca sorun yaşayan yönetimler. Bugünkü görüşmelerden havalimanları ve sınır kapıları konularını ele alacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 10:31:29

Erbil heyeti bugün Bağdat'a gidiyor! Gündem: Havalimanları ve sınır kapıları

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Kürdistan 24'ün aktardığına göre Erbil'in İçişleri Bakanı Kerim Şengali başkanlığındaki heyet bugün Bağdat'a gidiyor.

NE KONUŞULACAK?

Heyetiin bugün Kürdistan'daki havalimanları ile sınır kapılarının idaresi meselelerini görüşeceği belirtildi.

BİR DİĞER SORUN: MEMUR MAAŞLARI

İki yönetim arasındaki en dikkat çeken sorunlardan biri IKBY'deki memur maaşları. Kısa süre önce konu ile ilgili açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el İbadi " “Kürdistan Bölgesi'nin memur listelerini inceleyeceğiz ve maaşları ödeyeceğiz ancak kendi yöntemimizle yapacağız onların değil” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi de İbadi'ye cevaben şunları söylemişti:

Eğer Irak hükümetinin gerçekten sorunları çözme niyeti varsa gelsin Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ciddi bir diyalog yaparak anayasaya göre sorunları çözelim. Bütün Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin çıkarına olacak bir sonuca varalım. Umarız artık basın açıklamaları ve tekrar lafların dönemini atlatır fiili adımlar atarız. İbadi'nin açıkladığı rakamlar tamamen yanlıştır. uluslararası Deloitte şirketi önümüzdeki günlerde gerçek rakamları açıklayacaktır. İbadi'nin açıklamasında gerçek bilgilere dayanmadığı ortaya çıkacaktır. Ayrıca daha önce rakamlarla bu açıklamalara yanıt verilmişti, bu konuda başka bir şey söylemeye gerek yok”

 

 

Haber Ara