Dolar

32,5394

Euro

34,8858

Altın

2.430,15

Bist

9.645,02

Erbil’de, son yılların en kapsamlı ekonomik zirvesi

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı himayesinde, Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından organize edilen Kürdistan Bölgesi – Türkiye Ticaret ve Yatırım Zirvesi bugün başladı. Zirve son yıllarda gerçekleştirilen en kapsamlı ekonomik zirve olma özelliğini taşıyor. Zirveye Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de katılıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-30 12:02:50

Erbil’de, son yılların en kapsamlı ekonomik zirvesi

buyuk_56

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı himayesinde, Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından organize edilen Kürdistan Bölgesi – Türkiye Ticaret ve Yatırım Zirvesi bugün başladı.

Erbil'deki Sharaton Hotel'de düzenlenen ve iki gün sürecek zirve son yıllarda gerçekleştirilen en kapsamlı ekonomik zirve olma özelliğini taşıyor.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı himayesinde gerçekleşen ve Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından düzenlenen zirveye Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Ticaret Bakanı Ali Sindi, Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Felah Mustafa, Erbil Valisi Nevzad Hadi, Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu Divan Başkanı Neçirvan Ahmed, Kürdistan Yatırım Kurulu Başkanı Nuri Osman, Irak İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği Erbil Şube Başkanı Geylan Hacı Said, Kürdistan Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Dara Celil Hayat ve çok sayıda hükümet temsilcisi ile iş insanı katılıyor.

Ayrıca, Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Mersin Valisi Ali İhsan Su, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı A.Hamit İzol, Türkiye eski Ticaret ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfekçi, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Çukurova, Denizli, Afyon, Konya ve Mersin sanayi ve ticaret odaları başkanı şirket temsilcisi de zirvede hazır bulunuyor.

Zirvenin akşam oturumunda ise “Ticaret, Gümrük, Ulaştırma, Eğitim, İnşaat, Yatırım, Tarım'da işbirliği olanakları” başlığıyla düzenlenecek.
Zirve kapsamında firmalar arası ikili iş görüşmeleri gerçekleşecek.

Haber Ara