Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Erbil'de İKDP karargahı önünde iki patlama

İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin (İKDP), Irak'ın Erbil iline bağlı Koye ilçesinde yer alan karargahı önünde 2 patlama meydana geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 07:11:52

Erbil'de İKDP karargahı önünde iki patlama

Rudaw'da yer alan habere göre; İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin (İKDP), Irak'ın Erbil iline bağlı Koye ilçesinde yer alan karargahı önünde 2 patlama meydana geldiği, patlama sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğu bildirildi.

Halit Azizi liderliğindeki İKDP Politbüro Üyesi Kemal Kerimi, "İKDP'nin liderlerinden Dr. Abdurrahman Kasımlo'nun doğum günü kutlaması için yapılan etkinlikten dışarı çıkarken, hemen kapının önünde art arda iki patlama meydana geldi" dedi. Patlamanın nasıl gerçekleştirildiğine dair ellerinde henüz net bir bilginin olmadığını belirten Kerimi, "İki patlama sonucu bazı arkadaşlarımız hayatını kaybederken bazıları da yaralandı. Ancak şu anda ölü sayısı hakkında bilgi veremiyoruz" diye konuştu.

'7 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALI'

Kerimi, yaralı İKDP'lilerin Koye ve Erbil hastanelerine sevk edildiğini aktararak, karargah önündeki güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını ifade etti. Öte yandan açıklama yapan Koye Hastanesi'nde görevli Dr. Dewen Hewezi, "Hastanemize şimdiye kadar biri Koye Asayişi'nden olmak üzere 7 şehit ve 3 yaralı getirildi. Yaralılardan biri de Koye Asayişi'nde görevli" dedi. Rudaw, patlamanın bomba yüklü 2 motosikletle gerçekleştiğini duyurdu.

 

Haber Ara