Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Erbakan Hoca vefatının 5’inci sene-i devriyesinde anılıyor

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5’inci sene-i devriyesinde Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın birçok etkinlik düzenleyeceği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 00:13:40

Erbakan Hoca vefatının 5’inci sene-i devriyesinde anılıyor

27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Milli Görüş Lideri ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, her yıl vefat yıldönümünde Saadet Partisi başta olmak üzere Milli Görüş kuruluşlar tarafından çeşitli etkinliklerle anılıyor. 24 Şubat – 2 Mart tarihleri arası Erbakan Haftası olarak ilan edilmişti. Bu tarihler arasında ülke genelinde yüzlerce anma etkinliği düzenleniyor.

Erbakan Haftası dolayısıyla İstanbul'da gerçekleştirecekleri etkinliklerle ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gündoğdu, “Bildiğiniz gibi merhum Erbakan hocamız 27 Şubat 2011'de Hakka yürümüştü. Erbakan hocamızın vefatı, başta Türkiye'de olmak üzere tüm İslam dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılanmıştı. Türkiye'de sağcısı solcusu, Alevi'si Sünni'si ile toplumun tüm kesimleri O'nun vefatından sonra cenaze merasiminde arkasında saf tutmuştur. Milli Görüş hareketinin tek siyasi temsilcisi olan Saadet Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı olarak, hareketimizin kurucu lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 5. sene-i devriyesi münasebetiyle bir hafta boyunca Erbakan Hocamızı anma ve anlama amaçlı etkinlikler düzenleyeceğiz. Etkinliklerimizdeki temel amaç, Erbakan hocamızın salt olarak adını anıp, gönlümüzde buruk bir üzüntü meydana getirecek yalancı bir tatmin değildir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anmak, onun hayatı boyunca attığı adımları kronolojik sırayla dile getirmek değil, O'nun fikirlerini anlayarak bugüne uyarlamakla ve davasına sahip çıkıp devam ettirmekle mümkün olacağını özellikle belirtmek istiyoruz” dedi.

SAVAŞ DEĞİL! BARIŞ, ÇATIŞMA DEĞİL! DİYALOG

Gündoğdu, “İslam dünyasının kan ve gözyaşı ile yoğrulduğu bu günlerde Saadet Partimizin 2016 Erbakan Haftası'nda kullandığı tema ve ana slogan “Savaş değil! Barış, Çatışma değil! Diyalog” olacaktır. Bu slogan, bildiğiniz gibi merhum Erbakan hocamızın öncülüğünü yaptığı D-8'in temel ilkelerinden birisidir. Saadet Partisi olarak, merhum Erbakan hocamızı rahmet ve minnet ifadelerimizle tekraren anıyor, O'nun siyasi olarak çizdiği hedeflere ulaşmak için var gücümüzle ve kendisinin bize fiili olarak ta gösterdiği gibi takatimizin sonuna kadar çalışacağımızı tekraren bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

2016 ERBAKAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Erbakan Haftası dolayısıyla düzenlenecek programlar şöyle:

25 Şubat Perşembe günü Saat 11:00'da Yenikapı Metro İstasyonu'nda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatından ve mücadelesinden kesitlerin sunulduğu fotoğraf sergisi açılacak.

27 Şubat Cumartesi günü Eyüp Sultan Camii'nde yatsı namazı sonrası Kur'an tilaveti gerçekleştirilecek.

28 Şubat Pazar günü saat 11:00'da Şişli Kent Kültür Merkezi'nde "Savaş değil barış, çatışma değil diyalog" konulu panel düzenlenecek. Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın moderatörlüğünü yapacağı panele; Ali Bulaç, Nevzat Çiçek, Burhan Bozgeyik ve Arslan Bulut konuşmacı olarak katılacak.

28 Şubat Pazar günü saat 14.00'da Erbakan hocanın Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua programı yapılacak. Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ta katılacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara