Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Erbakan dikkate alınsaydı, bugün böyle olmazdı'

Bünyamin Aygün, 'Erbakan, dikkate alınsaydı, bugün ne Suriye savaşını ne IŞİD'i ne de savaş dolayısıyla hayatını kaybeden yüz binleri görmeyecektik.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 11:57:54

'Erbakan dikkate alınsaydı, bugün böyle olmazdı'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA-MERVE KURBAN ARSLAN

Foto Muhabiri ve Gazeteci Bünyamin Aygün, Necmeddin Erbakan Hoca ile ilgili düşüncelerini Timetürk ile paylaştı.

Erbakan'ın "Siyasi bir deha" olduğunun altını çizen Aygün, düşüncelerinin döneminde yeterince önemsenmediğini bu sebeple günümüzde sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Aygün, "Erbakan Hoca'nın siyasi öngörüleri o günkü yöneticiler tarafından dikkate alınsaydı, bugün bizler ne Suriye savaşını ne IŞİD'i ne de savaş dolayısıyla hayatını kaybeden yüz binleri görmeyecektik. Tabii ki PKK/PYD gibi terör unsurlarının kan gölüne çevirdiği bir Güneydoğu'ya şahit olmayacaktık." dedi.

"YERİ DOLMAYACAK BİR LİDER"

Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mühendislik zekâsı ve siyasi öngörüsüyle partili, partisiz birçok kesimden insanın kabul ettiği bir şey var: “Yeri doldurulamayacak bir lider o!” Dürüst ve seviyeli siyasetini, benim gibi orta kuşak şimdilerde daha iyi anlıyor. Ortadoğu'da yaşananları yakından takip eden bir gazeteci olarak merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 25 yıl önce meclis kürsüsünden Irak'ın geleceğini, sonraki yıllarda da bugünkü Ortadoğu'yu özetleyen konuşmasını her dinlediğimde etkileniyorum.

"BUGÜNÜN TÜRKİYE'SİNE GÖNDERME YAPTI"

Merhum Erbakan hocanın o günlerde söylediği, “Batının bizimle ilgili ciddi planları var ama bizim kendimizle ilgili planımız yok. Plan yapması gerekenler onların planlarına alet oluyor! Ortadoğu'da Müslüman ülkeler arasında işbirliği olmasın, Türkiye Suriye'yle, Irak'la, İran'la çatışsın istiyorlar” sözleri aslında bugünün Türkiye'sinde yaşadıklarımıza doğrudan gönderme yapar nitelikle.

"O SİYASİ BİR DEHA"

Yıllar önce Ortadoğu konusundaki öngörülerinin bugün bir bir gerçekleşmesi onun bir siyasi deha olduğunun da açık bir kanıtı. O günlerde yaptığı konuşmalarda Suriye savaşının yaşanacağını ve hatta bugünkü PYD/PKK terör örgütü ve IŞİD ile karşı karşıya geleceğimizi öngörmüş, dahası savaşacağımız bu örgütlerin ellerinde gelişmiş silahların olacağını belirtmişti.

"ÇOK HAKLIYDI"

Milli Görüş'ün Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, o günlerde Türkiye'nin hızla bir felakete sürüklenmek istediğini vurguluyordu. Nitekim bugün Ortadoğu'daki tabloya ve Türkiye'nin durumuna baktığımızda onun ne kadar haklı olduğunu anlıyoruz."

Haber Ara