Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Erbakan cephesinden 'Saadet'e haciz' açıklaması

Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi'nin Genel Merkez binasının kirasını ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlatması sonrasında Erbakan cephesinden ilk açıklama geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 12:05:21

Erbakan cephesinden 'Saadet'e haciz' açıklaması

Saadet Partisi'nin Genel Merkez binası, partinin gayrimenkulleri, banka hesapları ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun makam otomobilinin de aralarında olduğu araçlara; hisselerinin yüzde 80'inin Fatih Erbakan ve damat Mehmet Altınöz'e ait olduğu ETAŞ Şirketi tarafından haciz koyduruldu.

ERBAKAN CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Kriz devam ederken kon ile ilgili Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve ETAŞ Yönetimin Kurulu üyesi Mehmet Altınöz yeni bir açıklama yaptı.

İcra davasını açan damat Mehmet Altınöz'ün açıklamasında, Saadet Partisi'nin Milli Görüş prensiplerinden uzaklaştığını belirterek “Kim de Millî Görüş prensiplerinden uzaklaşırsa, Millî Görüşü temsil etme ehliyetini kaybetmiş olur” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın son bölümünde, “Israrla altının çizilmesinde fayda vardır ki, hukuki sürecin ve bu andan itibaren tüm siyasi sürecin tarafımızca hassasiyet ve titizlikle takip edileceği” şeklinde ifadeler kullanıldı.

ERBAKAN YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?

Fatih Erbakan'ın yeni bir siyasi parti kuracağına yönelik haberler de daha önce gündeme gelmişti. Saadet Partisi'ne davayı açan Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi damat Mehmet Altınöz'ün açıklaması şöyle:

“05.10.2107 Perşembe günü bazı basın yayın organlarında ‘Oğul Erbakan SP ye haciz koydurdu' başlıklı algı yönetmeye ilişkin haberler tarafımızca büyük teessür ile karşılanmıştır. Taraflar arasında devam eden hukuki süreç; kiracımız tarafından siyasi bir malzeme haline getirilmiş ve böylelikle kiracımızın, bizlerin bizzat Merhum Erbakan Hocamız'ın kendisinden öğrenmiş olduğumuz Milli Görüş prensiplerine yakışan bir biçimde davranmadıkları kamuoyu nezdinde bir kez daha ortaya çıkmıştır.

 

Haber Ara