Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Erbaa'da orman yangını

Kayalık olması nedeniyle arazözler ve itfaiye ekipleri bölgeye ulaşamazken, yangına orman ve belediye işçileri ile köylüler müdahale etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 22:20:39

Erbaa'da orman yangını

Erbaa İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıkta bulunan Karınca Dağları'nda akşam saatlerinde yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini fark eden bölgedeki köylüler, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme arazözleri bölgeye sevk edildi. Fakat bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle araçlar yangına müdahale edemedi. Bunun üzerine belediye ve orman işletme müdürlüğü işçileri ile bazı köylüler, kazma kürekle yangına müdahalede bulundu.

Bölgeye gelen Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane, "Şu an, alan olarak fazla değil, ama yeri kötü. Ulaşılamayan, kayalık bir yer. Arazözlerle müdahale edilemiyor. İnsan gücüyle mücadele ediliyor. Yangına ulaştığımız zaman inşallah kısa sürede kontrol altına alırız. Tehlikeli görünmüyor. Havadan gece müdahale yapamayız. Sabah şartlarında duruma göre havadan müdahale için de Ankara ile görüşüldü. Bize yakın noktalardan helikopter ve uçak desteği olacak. Yangının durumuna göre. Ama inşallah söndürürüz diye bekliyoruz" dedi.

Haber Ara