Dolar

32,5173

Euro

34,7835

Altın

2.423,98

Bist

9.739,85

EPDK'dan dağıtım şirketlerine uyarı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, özellikle bazı yabancı menşeili dağıtım şirketlerinin benzin ve motorin fiyatlarının tespitinde uygun olmayan bir şekilde fiyat belirlemeye başladıklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 12:19:13

EPDK'dan dağıtım şirketlerine uyarı

Başkan Yılmaz, Petrol Piyasası Kanununa göre benzin ve motorin fiyatlarının en yakın serbest piyasalardaki fiyat oluşumuyla uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Fiyatların Kanundaki kriterlere uygun oluşmadığı durumlarda EPDK'ya tavan fiyat belirleme yetkisi verildiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “EPDK'nın bu yetkiyi nasıl kullanacağı “Akaryakıt Fiyatlarının Takibine İlişkin Kurul Kararı” ile ortaya konulmuş olup, akaryakıt şirketlerinden bu Karardaki yapıya uygun hareket etmesini bekliyoruz. Biz sektörün şeffaf, liberal ve rekabetçi yapısının korunması için üzerimize düşeni yapmaya daima hazırız. Ancak tüketicinin mağdur edilmesine de asla seyirci kalmayız” dedi.

“İHTARDA BULUNDUK. GEREKLİ ADIMLAR ATILMAZSA EPDK KENDİSİNE VERİLEN YETKİ ÇERÇEVESİNDE İŞLEM YAPACAK”

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, daha fazla kar elde etmek için Kanun ve Kurul Kararı ile belirlenen çerçeveye uygun olmayan fiyatlandırmalara kayıtsız kalmayacaklarını vurguladı. Başkan Yılmaz, “Bu konuda yazılı uyarılarımızı yaptık. Özellikle yabancı menşeili olan bu şirketlere kar marjlarını gözden geçirerek mevzuatta belirtilen kriterlere uygun hale getirmesi yönünde ihtarda bulunduk. Gerekli adımların atılmaması durumunda Kurumumuz Kanun ile kendisine verilen yetki çerçevesinde işlem yapacaktır”ifadesini kullandı.

Haber Ara