Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Ensarullah lideri: Riyad ve Washington sorumlu

Ensarullah lideri Abdülmelik el-Husi, Yemen'in 'onurunu ve bağımsızlığını' feda etmeyeceğini ve Yemen'deki insanların acı çekmesinden Riyat ve Washington'u sorumlu olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 17:34:45

Ensarullah lideri: Riyad ve Washington sorumlu

El Alem'in haberine göre, Sıklıkla insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen Suudi Arabistan'ın Mart'tan bu yana saldırılarını sürdürdüğü Yemen'deki Şii Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik el-Husi, televizyonda ülkedeki durum hakkında açıklamalarda bulundu. Husi, Yemenlilerin, saldırılara karşı kendilerini savunacaklarını söyledi.

Aynı projenin parcası

Onur ve bağımsızlıklarını feda etmeyeceklerini belirten Husi, bölgedeki insanların “acı çekmesinden” Riyad ve Washington'ın sorumlu olduğunu ifade etti. İsrail ve Suudi Arabistan'ın ‘aynı projenin parçası olduğunun' altını çizen Husilerin lideri, Suudilerin saldırısı karşılığında herkesin “ön cepheye gitmesi gerektiğini” de vurguladı.

 6 bin 400 kişi hayatını kaybetti 

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun Yemen'e 26 Mart'tan bu yana devam eden saldırılarında yaklaşık 6 bin 400 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede milyonlarca çocuk yardıma muhtaç.

Haber Ara