Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Ensar Çalışkan: Halep bizim yüzümüzden düştü

Araştırmacı Yazar Ensar Çalışkan ‘’Bilad'uş Şam’da Neler Oluyor?’’ isimli konferansta Suriye direnişinin tarihini ve son günlerde Halep’te yaşanan gelişmeleri anlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 20:12:32

Ensar Çalışkan: Halep bizim yüzümüzden düştü

Time Türk Yazarlarından Araştırmacı Yazar Ensar Çalışkan Kocaeli Genç İHH tarafından düzenlenen ‘'Bilad'uş Şam'da Neler Oluyor?'' isimli konferansta Suriye direnişinin tarihini ve  son günlerde Halep'te yaşanan gelişmeleri anlattı. 

HALEP'TEN GELEN MESAJ SALONDAKİ HERKESİ DUYGULANDIRDI

Konuşmasına Halep'ten gelen mesajla başlayan Ensar Çalışkan ‘' Az önce programa başlamak üzereyken kardeşlerimiz Halep'ten aradılar, bizlere vasiyetlerini bildirdiler. Kardeşlerimiz bizlere vasiyetleri olarak şu emanetleri yüklediler; ‘' Bizler artık Şehit olacağız. Ailelerimiz ve çocuklarımız sizlere emanet. Onları İslami bir terbiye ile yetiştirin. Evlatlarımıza bizlerin nasıl düşmana karşı boyun eğmeden mücadele ettiğimizi, asla teslim olmadığımızı, ümmetin onuru için şehit olduğumuzu anlatın.''

hh

 HALEP KENDİ HATALARIMIZDAN DOLAYI DÜŞTÜ

 Halep'in düşmesinin nedenlerinden bahseden Çalışkan şunları söyledi;

 Suriye'de savaş ve Halep'teki son durum içerideki ve dışarıdaki Müslümanların hata ve eksikliklerinden dolayı bu noktaya geldi.  Elbette Rusya ve İran'ın savaşa müdahil oluşu ve katliamları gidişatı etkiledi. Fakat Suriye genelinde muhalif gruplar öncelikle savaşın gidişatını iyi okuyamadılar. Yanlış stratejiler ürettiler. Ayrıca içerideki gruplar kendi hegemonyalarından, bölgesel hakimiyetlerinden, ticaretlerinden vazgeçip tek çatı altında birleşmediler. Birlik olmadan rahmet olmaz. Dışarıdaki Müslümanlar sadece un göndererek, gıda göndererek kendi nefislerini rahatlattılar. Sonuçta düşmana un atılmıyor! Savaşın yeniden lehimize dönmesi için içerideki mücahitlerin ve dışarıdaki herkesin Allah'ın rahmetini ve yardımını cezbedecek ameller yapması gerekiyor.

SURİYE, DEVLETLERİN ÇIKARLARINA KURBAN EDİLİYOR!

Suriye'nin devletlerin çıkarlarına kurban edildiğini söyleyen Ensar Çalışkan sözlerine şöyle devam etti;

 Hepimiz Allah'a hesap vereceğiz.  Ama devlet çıkarlarını Halepli çocukların kanlarından üstün tutanların, onların kanları üzerinden bölgesel çıkar peşinde koşanların hesabı çok daha çetin olacak.

Elbette 15 Temmuz öncesi ve sonrası Türkiye'yi farklı değerlendirmek lazım. Türkiye Suriye halkının acılarını dindirmek için elinden gelen insani çabayı gösteriyor. Fırat Kalkanı benzeri bir operasyon 2014 yılında yapılabilseydi bugün Halep'te durum bu şekilde olmazdı. Bunu engelleyen bürokratlar Allah'a hesap verecekler!

tt

 MUHALİFLERE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VERİLMELİYDİ

 Muhaliflerin hava saldırıları karşısında yaşadıkları zorluklara değinen Çalışkan

"Suriyeli muhaliflere her ne şartta olursa olsun hava savunma sistemleri verilmesi gerekiyordu. Maalesef bir Rusya'nın, bir ABD'nin kapısına gidip duruyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Suriye'den sonra sıra maalesef Türkiye'de gibi gözüküyor. Buna göre hareket etmek gerekiyor. Rusya ve ABD bölgede Türkiye'ye karşı PKK'yı güçlendirmeye devam ediyorlar. Muhaliflerin arkasında bir tek Türkiye ve Katar var! Onlarda yeterli desteği uluslararası baskılar nedeniyle veremiyorlar. Ama risk almak gerekiyor. Eğer risk alınmazsa savaş kapımıza dayanıyor" dedi.

Haber Ara