Dolar

32,5697

Euro

34,9273

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Enkaz altından çıkarılan kadın: Suriyeli çocuk tırnaklarıyla kazıya kazıya beni oradan çıkardı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün akşam meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından meydana gelen yıkımda çok sayıda vatandaş yaralandı. Enkaz altından çıkarılan genç kadın Suriyeli çocuğun tırnaklarıyla enkazları kazıyarak kendilerine yardım ettiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 20:21:56

Enkaz altından çıkarılan kadın: Suriyeli çocuk tırnaklarıyla kazıya kazıya beni oradan çıkardı

Elazığ'da dün akşam saat 20.55 sıralarında Sivrice'de meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda bina yıkılırken tüm Türkiye bölgedeki insanlar için seferber oldu. Enkaz altında kalan vatandaşların sağ çıkarılması için çok sayıda arama kurtarma, itfaiye ve kolluk kuvveti seferber olurken vatandaş da ekipleri yalnız bırakmadı.

Yeni Akit'in haberine göre; enkaz altından çıkarılan genç kadın yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

"Eşimin sadece ayağının üzerine bir şeyler düşmüştü ama ben komple belden aşağıya betonların altında kalmıştım. O Mahmut dediğim çocuk, hani biz sürekli Suriyelilere taş atarız ya o çocuk tırnakları ile kazıya kazıya elleri paramparça beni oradan çıkardı. Ben ölsem de o çocuğu unutmam. Buradan çıktığım zaman da arayıp bulacağım o çocuğu. AFAD ekiplerinden önce o gelmişti ve ben çıkana kadar tırnaklarıyla kazıyıp beni oradan çıkardı."

Haber Ara