Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Engelsiz Eğitim Programı imza töreni

Engelsiz Eğitim Programı imza töreni

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 13:41:41

Engelsiz Eğitim Programı imza töreni
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Engelsiz Eğitim Programı'nın, durumları sebebiyle özel eğitime muhtaç çocukların yeterliliklerinin artmasına katkı sağlayacak önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen Engelsiz Eğitim Programı'nın imza töreninde yaptığı konuşmada, bugün durumları sebebiyle özel eğitime muhtaç çocuklar için çok önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Onların yeterliliklerinin artmasına katkı sağlayacak bir çalışmayı daha başlatmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Avcı, imzaladıkları protokole göre Türkiye'deki özel eğitim mesleki eğitim merkezlerindeki atölyelerin donanımının sağlanacağını, böylece bu merkezlerde eğitim alan öğrencilerin becerilerini uygulayarak geliştirmelerinin imkanı yakalanacağını söyledi.

Ayrıca işitme engelli öğrencilerin öğrenim gördüğü özel eğitim meslek liselerinde teknoloji sınıfları oluşturulacağını ve böylece bu öğrencilerin teknolojinin kendileri için sunduğu kolaylıklara kavuşacağını belirten Avcı, protokolün ikinci aşamasında özel eğitim meslek merkezlerindeki kimya, matbaa, metal, seramik, cam, tekstil, gıda ve tarım teknolojisi atölyelerinin donanımının da sağlanacağı bilgisini verdi.

80 okulda atölye ve sınıfların donanım ihtiyaçları karşılanacağını ve özel eğitime alınan öğrencilere ve velilere karşı önemli bir toplumsal sorumluluğun ifa edileceğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Bu protokolle karar bağlanacak program sayesinde bilim ve sanat merkezlerine devam eden öğrencilerin de yazılım eğitimine alınmasını çok önemli buluyorum. Burada eğitim alan öğrencilerimizin yazılım tekniğiyle, kod yazımıyla tanışmasında büyük fayda görüyoruz. Turkcell ile yaptığımız bu iş birliğinin hayırlı ve uğurlu olmasını, çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmelerine en yüksek katkıyı sağlamasını diliyorum. Bu projenin gerçekleştirilmesindeki aynı hassasiyet ve etkili iş birliği içinde çalışarak neticeye varılacağına yürekten inanıyorum."

İmza töreninde bir dinleti gerçekleştiren işitme engelli Rukiye Düzgün ve öğretmeni Funda Ceylan'a da teşekkür eden Avcı, şunları söyledi:

"Rukiye'yi dinlerken Beethoven ile ilgili bir anekdot aklıma geldi. Beethoven son dönemlerinde işitme yetisini büsbütün yitiriyor ve söylendiğine göre 9. Senfoni'yi hiç duymadığı bir dönemde yazıyor. O dönemle ilgili Bethoveen'ın insanın yüreğine dokunan bir sözü var; diyor ki 'Tanrı herkesin kulağına bir şeyler fısıldar ama benim kulağıma çok yüksek sesle haykırdı'. İnsanların kendi duydukları, gördükleri güzel şeyleri başkalarıyla paylaşması güzeldir. Ama insanın kendi duymadığı güzellikleri başkalarıyla paylaşması çok daha güzel. Ben onun için Rukiye'ye ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."

Bakan Avcı, Engelsiz Eğitim Programı'nı hazırlayan Bakanlık ve Turkcell çalışanlarına işaret diliyle teşekkür etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara