Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Engelli alımları ne zaman olacak?

Engelli alımları ne zaman yapılacak? Engelli vatandaşlar EKPSS sınavına girerek, başarılı olmaları durumunda engelli memur atama kuraları sonucu kamu kurumarına atanmakta. Engelli memur alımının ne zaman olacağı yine EKPSS’ye giren adaylar tarafından sorgulanmakta. Engelli personel alımları merkezi atamanın yanında İŞKUR iş ilanları üzerinden de yapılmakta. Peki engelli atamaları ne zaman yapılacak? Engelli alımları ne zaman?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 18:19:22

Engelli alımları ne zaman olacak?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile ÖSYM'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde engelli memur alımlar merkezi sınava göre gerçekleştirilmekte. Engelli memur alımları nasıl yapılır? Engelli memur alımları eğitim seviyesine göre engelli vatandaşlar ilkokul, ortaokul ve lise mezunu durumlarına göre, atamalar kurayla yapılmakta. Engelli memur alımı için başvuruda bulunan adaylar arasından noter huzurunda kura çekimi yöntemiyle alımlar yapılmakta.
2 yılda bir yapılan EKPSS sınav sonucuna ve kura yöntemiyle engelli memur alımları yapılmakta. EKPSS puanları 2 yıl süreyle geçerli olup iki yıl içerisinde devlet memurluğuna başvuru için kullanılabilmekte. Engelli memur alımlarında açılmış olan kadrolarda yapılacak atamalar e-KPSS kura başvuruları 10 – 11 Kasım tarihleri arasında alınacak. Engelli memur atamaları ne zaman yapılacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Baka Selçuk, EKPSS'nin salgın sürecine denk gelmesi sebebiyle ertelendiğini ifade ederek, "Amacımız aralık ayında bir atama daha yapabilmek. Ama bizim atama yapmamız kamu kurum ve kuruluşlarımızın o kotayı açmasıyla da alakalı. Ekim ayının sonuna kadar bu süreç tamamlanacak. Onların açtığı kotaya göre de biz atamamızı yapacağız." dedi.

Haber Ara