Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Engellere rağmen Türkiye'deki seçmenler Bulgaristan'a gidiyor

Bulgaristan'da pazar günü 240 sandalyeli meclis için yapılacak seçime doğdukları topraklarda katılmak isteyen Türkiye'deki binlerce çifte vatandaş, Bulgar bir grubun sınır kapılarında yolları kesmesine rağmen otobüslerle ülkeye hareket ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 13:18:49

Engellere rağmen Türkiye'deki seçmenler Bulgaristan'a gidiyor

Bulgaristan seçimleri ardından 3 hafta sonra Türkiye'de de referandum için sandık başına gidecek çifte vatandaşların seçim turu hızlandı.

Komşuda oy kullanmaya gidecekler için başta Avcılar ve Bayrampaşa olmak üzere İstanbul'un çeşitli kesimlerinden otobüsler kaldırıldı.

Yanlarında bavullar dolusu eşya götüren çifte vatandaşlar, demokratik haklarını kullanırken, doğdukları toprakları ve orada bıraktıkları yakınlarını görebilmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Türklerin pazar günü yapılacak genel seçimlerde oy vermesini protesto etmek amacıyla Bulgar milliyetçisi bir grup Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo, Lesovo ve Malko Tarnovo sınır kapılarına giden yolları keserek eylem yapmıştı.

'BULGARCA BİLMEYENLERE BEYANNAMEYİ BİZ DOLDURUYORUZ'

Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH) genel başkanlığı yapan Lütvi Mestan'ın 10 ay önce kurduğu DOST Partisi, seçimlere Orhan İsmailov'un genel başkanı olduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi ile oy pusulasının 13. sırasında birlikte girecek.

Bu koalisyonun İstanbul Avcılar temsilcisi Bilal Kılıç, aynı zamanda Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de oturan yıllar önce göç eden göçmenlerin oy kullanacağını hatırlatırken, seçmenlere yardımcı olmak için tüm güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

"TÜRKLER OY KULLANMAYA GELMESİN"

Bulgaristan'da bir grup, çifte vatandaşlığa sahip Türklerin pazar günü yapılacak genel seçimlerde oy vermesini protesto etmek amacıyla Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo, Lesovo ve Malko Tarnovo sınır kapılarına giden yolları keserek eylem yapmıştı.

Haber Ara