Dolar

32,5332

Euro

34,8929

Altın

2.434,25

Bist

9.645,02

Enes Kanter soruşturmasında 'kırmızı bülten' talebi

NBA'de basket hayatına devam eden Enes Kanter hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü ve kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvurulduğu ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 09:53:28

Enes Kanter soruşturmasında 'kırmızı bülten' talebi

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde savcı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kanter hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi.
Savcılık talep yazısını İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderdi. Hâkimlik de Kanter hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

'BYLOCK KULLANICISI'

Kanter'in ByLock kullanıcısı olduğu, sosyal medya hesaplarında da FETÖ'yü öven paylaşımlar yaptığı ifade edildi. Kanter'in FETÖ'nün tepe yönetimi ve diğer üyeleriyle yoğun irtibatının tespit edildiği belirtilen kararda, şüphelinin tüm çağrılara rağmen ifade vermeye gelmediği, kaçak durumda ve görüldüğü yerde yakalanması vurgulandı.

TÜRK PASAPORTU İPTAL EDİLMİŞTİ

Savcılık ayrıca Kanter hakkında INTERPOL'den kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvurdu ve dosyayı bakanlığa gönderdi. Geçtiğimiz günlerde Türk pasaportu iptal edilen Kanter'in, Romanya polisi tarafından pasaport kontrolünden geçirilmeyerek ülkeye alınmadığı gündeme gelmişti. Kanter'in Romanya'dan İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidebilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiği iddia edilmişti.

 

Haber Ara