Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Enerjide dev buluşma

Petrol ve doğalgazın geleceği İstanbul’da belirleniyor. Enerji devleri bir yıl sonra yeniden İstanbul’da buluşacak. Devlet başkanları ile ABD Dışişleri Bakanı da kongrede olacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-09 11:16:54

Enerjide dev buluşma

Dünyanın enerjideki en büyük oyuncuları İstanbul'da bir araya gelecek. Petrol ve doğalgaz ile ilgili yatırımlardan, işbirliklerine, ticaretten gelecek beklentilerine kadar her şeyin tartışılacağı Dünya Petrol Kongresi bugün İstanbul'da başlıyor. 13 Temmuz'a kadar sürecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşecek zirveye Azerbaycan, Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan devlet başkanları da katılacak.

Devlet başkanlarının yanında 30'dan fazla bakanın da kongreye katılacağı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da kongre kapsamında İstanbul'a gelecek. Devlet başkanı ve bakanların yanında dünyanın en büyük enerji şirketlerinin CEO'ları da kongre boyunca İstanbul'da olacak.

20 BİN ZİYARETÇİ

3 yılda bir yapılacak, petrol ve doğal gaz sektörünün en prestijli organizasyonu "TurKEY for Energy" (Enerji için anahtar Türkiye) mottosuyla gerçekleşecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da katılacağı ve 5 gün sürecek kongrede 5 bin delege ve 20 bin ziyaretçi İstanbul'da ağırlanacak.

ENERJİ İÇİN ANAHTAR TÜRKİYE

70 ülkenin üye olduğu Dünya Petrol Konseyi'nin 22. Kongresi'ne 100'den fazla ülkeden 150'den fazla şirketin katılımı bekleniyor. Kongrede enerjinin yanında finans sektörü başta olmak üzere çok sayıda alandan katılımcı da yer alacak. Kongrede Türkiye'nin, küresel enerji politikalarının çatışma değil işbirliklerine, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkıda bulunması mesajı vereceği de öğrenildi.

Türkiye'nin istikrarı, büyüyen ekonomisi, sürdürülebilir enerji politikaları, bölgesel barış ve huzura yaptığı katkılar ile küresel enerji ticareti için "anahtar" rol üstlendiğini vurgulayan "TurKEY for Enerji" "Enerji için anahtar Türkiye" sloganı da kongrede işlenecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara