Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Enerji Bakanından 'zam' açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, doğalgaza zam konusunda, 'Şuan fiyatlar çok düşük, bir zam olacağını sanmıyorum' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 10:17:34

Enerji Bakanından 'zam' açıklaması

İHA'nın haberine göre, Kırşehir'deki temasları kapsamında Vali Necati Şentürk'ü ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, “Ülkeyi seçime götürecek süreç içerisinde bizler geçici bir görev üstlendik. Türkiye'nin her tarafına gidebilme imkanımız yok ama kendi ilimizle birlikte komşu illere gidip bir ziyaret edelim istedik. Biz kendimizi bu yörenin insanı olarak görmekteyiz. Biz karışık ve karmaşığız, bu toprakların ortak mayasıyız. İnşallah 1 Kasım'da seçim olacak ve yeni bir hükümet olacak. Üstlenmiş olduğumuz emaneti seçim sonrası gerçek sahibine ileteceğiz” diye konuştu.

“ZAM OLACAK BİR ORTAM YOK”

Doğalğaza zam olacağını sanmadığını belirten Bakan Alabora, “Doğalgaza sürekli bir zam var mı diye soruyorlar. Biz doğalgazı dünyadaki petrol fiyatlarına bağlı olarak üçer aylık dönemlerle alıyoruz. Doğalgaza, elektriğe, petrole zam var mı diye sormayın. Petrole zam var mı diye nasıl sormuyorsanız doğalgaza da zam var mı demeyin, bu durumu piyasa belirlesin. Şuan fiyatlar çok düşük, bir zam olacağını sanmıyorum. Zam olacak bir ortam yok. Böyle bir taleple bize de gelinilmedi. Çok politik kararlarla da kurumları zarara uğratırız” ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara