Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Endonezya'nın Natuna Adaları sularında Çin Sahil Güvenlik gerginliği

Endonezya’nın Natuna Yarımadaları yakınındaki ekonomik bölgede iki gün devriye gezen Çin Sahil Güvenlik gemisi üzerine Endonezya, Çin arasında gerginliğe neden oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 18:31:44

Endonezya'nın Natuna Adaları sularında Çin Sahil Güvenlik gerginliği

 


İzinsiz iki gün Natuna Adaları yakınında gözlem yapan Çin Sahil Güvenlik gemisi Endonezya Sahil Güvenlik Kurumu Bakamla tarafından takip edildi. Bunun üzerine Endonezya Dışişleri Bakanlığı Pekin'e bu durumu eleştiren ve uyaran bir protesto da bulundu.


Uzmanlar, Endonezya Sahil Güvenlik Kurumu'nun Çin gemilerini kovalama takibinin yapılması üzerine bölgede ki artan tansiyona dikkat çekti. Endonezya'nın, Çin'e karşı tavrının sertleştiğini savunan uzmanlar ilişkilerin gerginleştiğini ve ilerleyen zamanlarda tansiyonun daha da artacağına yönelik öngörüde bulundu.

WhatsApp Image 2020-09-14 at 19.33.45


Pazartesi günü öğle saatlerinde başlayan gerginlik Bakamla'nın telsiz ile uyarıların yapılması üzerine Çin gemilerinin Endonezya karasularından ayrılması ile son buldu.


Çin Sahil Güvenliği'nin Çin yargı alanında gözlem yaptıklarını belirtmesinin üzerine Bakamla sözcüsü Wisnu Pramandita:” Hayır, bunu kesin bir şekilde reddettik ve buranın ekonomik münhasır bölgemiz olduğunu yineledik. Cumartesi gününden pazartesi günü saat 11.30'a kadar gemiler karasularımızda devriye geziyordu.” Şeklinde açıklamada bulundu.

 

Haber Ara