Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

Endonezya acil yardım bekliyor

Endonezya’da, meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından afetten en çok etkilenen şehir Palu'ya giden İHH Acil Yardım ekiplerinin, bölgede yardım dağıtımlarına devam ederken, birçok ihtiyacın giderilmeyi beklediği bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-02 13:41:49

Endonezya acil yardım bekliyor

Depremden, 18 milyon nüfusluk Sulawesi adasındaki Palu şehri ve Donggala Regency bölgesindeki 644 bin kişi etkilendi, bin 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği ve 59 bin 400 kişinin ise güvenli alanlara göçmeyi başardığı kaydedildi.

Deprem bölgesindeki insanların tamamen dışarıdan gelecek yardımlara muhtaç olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede ayrıca 65 bin 733 ev de hasar gördü. Lojistik destek, koordinasyon sıkıntısından dolayı kısıtlı yapılabilmekte. Bu nedenle sadece güvenlik güçlerinin eşliğinde bölgeye intikal edilebiliyor. Elektriğin henüz verilememesinden dolayı insanlar petrol istasyonlarına akın etmiş durumda. Yakıt almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Bölgedeki faaliyetlerini hızla sürdüren İHH ekibi ikinci etapta bin aileye 5 ton pirinç dağıtacak. Buna ek olarak da 300 aileye hijyen paketi ve içerisinde; pirinç, yumurta, sıvı yağ, şeker, bisküvi ve temiz içme suyu bulunan gıda paketi dağıtımında bulunacak. 3 günlük bir yolculuğun ardından bölgeye ulaşan İHH ekipleri, ilk etapta 2 bin mağdura gıda ve barınma malzemesi yardımında bulunmuştu. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bölgedeki faaliyetlerini kriz sonuna kadar sürdürecek."

Açıklamada, su tankı, battaniye, gıda paketi, çadır, hijyen paketi, çocuk paketi, kıyafet, içme suyu gibi acil ihtiyaçlar olduğu dile getirilerek, Endonezyalılara yardımda bulunmak isteyen bağışçıların, DEPREM yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 lira yardımda bulunabileceği ya da İHH'nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine DEPREM koduyla bu yardımlara destek olunabileceği belirtildi.

Haber Ara