Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'En uzak mesafeden adam öldürme rekorunu' Kanadalı bir asker Irak'ta kırdı!

Kanada ordusu, Irak'ta görevli Özel Kuvvetler üyesi bir Kanada askerinin, bir IŞİD'liyi 3540 metre uzaklıktan vurarak dünya rekoru kırdığını duyurdu

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-24 13:16:15

'En uzak mesafeden adam öldürme rekorunu' Kanadalı bir asker Irak'ta kırdı!

Kanada ordusundan yapılan açıklamada, "Kanada Özel Operasyonlar Komutanlığı, 2. Müşterek Görev Birliği'nin bir üyesinin 3540 metre uzaklıktaki bir hedefi başarıyla vurduğunu doğruluyor. Operasyonel güvenlik nedenleri il personelimiz ve koalisyon ortaklarımızın güvenliği için olayın yer ve zamanını açıklamayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Kanada Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına karşın, Globe ve Mail gazeteleri olayın son bir ay içerisinde meydana geldiğini belirtti. Gazeteye konuşan bir askeri yetkili, atışın Irak güvenlik güçlerine karşı saldırıya geçen IŞİD'e karşı yapıldığı, bölgede sivillerin varlığı nedeniyle hava saldırılarından çok keskin nişancı atışlarının kullandığını belirtti.

Kanada Özel Kuvvetleri'nde görev yapan keskin nişancının McMillan TAC-50 tipi bir keskin nişancı tüfeği kullandığı ve atışın tetiğe basıldıktan sonra 10 saniyeden kısa bir süre içerisinde bir IŞİD'liyivurduğu belirtildi.

Bir önceki en uzak mesafeden keskin nişancı ateşiyle insan öldürme rekoru, 2009'da bir Taliban militanını 2475 metreden vuran İngiliz keskin nişancı Craig Harrison'a aitti.

Haber Ara