Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

En Ünlü Motor Değişiklikleri - Swapler

Motor nakli, motor değişimi ya da SWAP işlemi senelerdir yapılan işlemlerden biri.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 11:49:23

En Ünlü Motor Değişiklikleri - Swapler

Motorun ömrü tamamlanmış araçlarda, proje araçlarında, hobi amaçlı ya da deney amaçlı da olsa bir araca orijinal üretilen motoru hariç bir motor nakline SWAP deniyor. SWAP sonucu ortaya çıkan araçlar genellikle türünün tek örneği oluyorlar ancak özellikle çıkardıkları problemler de yine bu vizyonda oluyor. Dünya'da özellikle bu operasyonun en çok gerçekleştirildiği A.B.D'de en çok tercih edilen motor LS ya da diğer adıyla Chevrolet v8. Kaputun altında az yer kaplayan ve dayanıklılığıyla ünlü LS neredeyse her arabaya uyum
sağlayabiliyor. Jaguar'dan BMW'ye her türlü araca SWAPlenen LS özellikle aracı hem atletik, hem keyifli hem konforlu yapabiliyor olmasıyla ilk tercih. LS motorlar aynı zamanda basit ve erişebilir yapılarıyla bu işlemin gerçekleştirilmesindeki işçiliğin de minimumda tutulmasını sağlıyor.
Her ne kadar LS mantıklı bir tercih olsa da, otomobil severlerin ilk tercihi her zaman LS gibi güvenli limanlar olmayabiliyor. Jay Leno'ya ait Blastolene Special aracın motoru M47 Patton tankından alınmış hava soğutmalı devasa bir ünite.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara