Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

En iyi bitkisel balgam sökücü nedir? Öksürük ve balgamı hafifletmek için ne yapılmalı?

İlaçların yanı sıra bitkisel tedavilerle vücuda destek vermek ya da hiç hastalanmadan vücudun direncini artırmak, en güzel seçenekler arasında yer alıyor. Alerji sorunu olmadığı takdirde ve yeteri kadar kullanıldığında bitkisel tedaviler vücudu tam anlamıyla yavaş yavaş iyileştirir. Öksürük ve balgamda bunlardan biridir. Peki ama ede balgam sökücü nasıl yapılır? Öksürük için en iyi bitkisel tedavi nedir? Göğsü yumuşatmak, nefes alış verişini düzenlemek ve rahatlamak için evde neler yapılabilir? Doğal yollardan balgam nasıl sökülür? Genizde ve boğazda balgam birikmesi nasıl temizlenir? Bitkisel yollarla balgam nasıl çıkar? En keskin balgam söktürücü malzemeleri ve tarifi...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-22 15:12:01

En iyi bitkisel balgam sökücü nedir? Öksürük ve balgamı hafifletmek için ne yapılmalı?

Soğuk kış aylarında hasta olmak, halsiz düşmek en son istenebilecek rahatsızlıklardan. Özellikle buna balgam ve mide bulantısı eklendiğinde, bir un çuvalı gibi hissdilen vücudun, hemen ayaklanması için bitkisel tedaviler şart...

Peki ama evde bitkisel balgam sökücü nasıl yapılır?

En iyi balgam sökücü malzemeleri nelerdir?

- Doğal sirke (3 tatlı kaşığı)

- Limon suyu (yarım)

- Toz zencefil (1 çay kaşığı)

- Toz acı kırmızı biber (2 çay kaşığı)

- Bal (1 su bardağı kadar bal )

- Kaynayıp soğutulmuş su (kıvamı tutana kadar ekleyin.)

Bitkisel Balgam Sökücü Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle balı temiz bir kavanoza alın. Üzerine toz malzemeleri ekleyip, sirkeyi yavaş yavaş ilave edin. Son olarak akışkan bir kıvam alması ve tutması için 1-2 yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırın.

NOT: Kullanmadan önce her seferinde temiz bir kaşıkla karıştırıp kullanın. Ağzını sıkıca kapatın ve serin bir alanda bekletin.

Göğüs tıkanıklığı ve balgamı rahatlatmak için ne yapılabilir?

- Göğüs tıkanıklığını gidermenin basit ve tamamen doğal bir yolu, sıcak, buharlı bir duş almaktır.

- Daha fazla sıvı almak da rahatlatır. Özellikle bitki çayları gibi hem sıcak hem de bol sıvı tüketebileceğiniz alternatifler daha verimli bir rahatlama sağlar.

- Nane genellikle sakız, diş macunu ve çay için bir tatlandırıcı olarak kullanılır, ancak aynı zamanda öksürüğünüzü tedavi etmek içinde kullanılabilir.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara