Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

En İyi 7 Kişilik Otomobiller

Avustralya, Yeni Zelanda, Rusya, Kuzey Amerika gibi özellikle geniş topraklara sahip ülkelerde çoktan satüre edilmiş ve müşterilerin tercihlerinin kesin olduğu ancak Avrupa’da hala gelişmekte olan diğer bir pazar da 7 kişilik otomobiller.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-02 18:33:56

En İyi 7 Kişilik Otomobiller

Tüm aileyi konforlu ve emniyetli bir şekilde taşımayı hedefleyen araçlar genellikle SUV ya da MPV kasa formlarında karşımıza çıkmakta. Son dönemde büyük atılım yapılan alanda ise Alman otomobillerinin ezici üstünlüğü devam ediyor. Özellikle haftasonu hobilerini ve elegan tasarımları birleştirmekte usta olan Alman otomobil üreticileri hızlı bir giriş yapıyor ve pazarı domine etmeyi başarıyorlar.

İşte Avrupa Pazarını Domine Eden 5 7 kişilik Otomobil

1.Seat Tarraco

Her ne kadar İspanyol zırhına bürünmüşse de kalbi ve vücudu alman. Tarraco, 1500cc benzinli ve 2000cc hem dizel hem benzinli seçenekleriyle boyutlarına göre iyi yakıt tüketimiyle ailelerin gözdesi oluyor. MQB şase teknolojisi üzerinde yükselen Tarraco, 7 koltuğu standart sunuyor ve maksimum 1773 litreye çıkabilen bir bagaj hacmine sahip.

2nd

2. Skoda Kodiaq

Yine kalbi ve vücudu Alman olan başka bir araç Skoda Kodiaq. 2000 litreye varabilen maksimum bagaj hacmi ve aynı motor seçenekleriyle sunulan Kodiaq, en arka sırada çok geniş mesafeler sunamasa da, ihtiyaç olduğunda bu koltuklar konforlu şekilde kullanılabiliyor. Sürüş karakteristiği Tarraco'ya göre daha keyifsiz ve teknolojik olarak bazı departmanlarda geride kaldığı sebebiyle 2. Sırada kendine yer bulan Kodiaq çoğu içinse özellikle bu sebeplerle de tercih edilebiliyor.

3rd

3. Peugeot 5008

Özellikle kokpit teknolojisi, iç dizaynı ve 1200cc ile 2000cc arası motor seçeneklerine sahip otomobilde teknolojik olarak belirleyici birçok özellik bulunmaktadır. Emniyet ve güvenlik
özelliklerine ek olarak kendini kanıtlamış şanzıman ve motor seçimiyle de listedeki yerini hakeden 5008'de en arka sıra kullanımda değilken 702 litre bagaj hacmi alıcıları mutlu ediyor. Diğer önemli bir detaysa aracın kabinine dağılmış olarak 38 litre daha depolama alanı bulunuyor.

4th

4. Hyundai Santa Fe

Özellikle Amerika kıtasında çok sevilen, 7 ila 10 seneye kadar garanti sunabilen, dayanıklı motoru, geniş iç hacmi ve yumuşak süspansiyonları ile yolcularının konforunu düşünen Santa Fe listede 4. sırada. Rakiplerine göre pahalı olması, marka algısı ve motor seçeneklerinin az olması sebebiyle listede daha yukarıda yer bulamıyor.

5th

5. Citröen Berlingo XL

Tasarım departmanında, minivan hatta panelvan olması sebebiyle kaybettiği tüm puanları utilitaryen anlayışı, fiyatı ve yakıt tüketimiyle geri toplamaya çabalamış Berlingo xl, Peugeot
3008'de de kullanılan EMP2 mimarisi üzerine inşa ediliyor. Tüm koltuklar açıkken 322 litre gibi bir bagaja sahip Berlingo XL'de premium hissiyat yer yer kendini ucuz plastik trime bıraksa da, amacı sadece yolcu konforu ve pratiklik olan alıcılar için belki de listenin birincisi.

 

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara