Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

En çok kan verene altın madalya

En çok kan verene altın madalya

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 00:21:35

En çok kan verene altın madalya
Afyonkarahisar'da 35 kez kan bağışında bulunan kişiye, altın madalya takdim edildi.

Afyonkarahisar Kan Bağışı Merkezince bir otelde düzenlenen ödül töreninde, 35 kez kan bağışında bulunan Güner Sarı'ya altın, 25 kez kan veren 7 kişiye gümüş ve 10 kez bağış yapan 296 kişiye bronz madalya sunuldu.

Vali Hakan Yusuf Güner, yaptığı konuşmada, gönüllü kan bağışçılarının yer aldığı programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kanın, insan varlığının en önemli ve hayati sıvısı olduğunu dile getiren Güner, "Bu yönüyle vatandaşlarımızın kan bağışında bulunması çok önemlidir. En hayırlı bağışlar, insanın canından olanıdır" diye konuştu.

Türk Kızılayının Türkiye ve Afyonkarahisar'da önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Güner, şunları kaydetti:

"Vatandaşların kan bağışı yapmaması halinde Kızılay tabelasının bulunmasının da bir anlamı yoktur. Bu yönüyle canınız ve varlığınızdan bir parça olarak taşıdığınız en kıymetli hediyeyi, en zor durumdaki insanlarla buluşturan Kızılayı tebrik ediyorum. Bu yönüyle hayır ve yardımlaşma duygusu ülkemizde devam edecektir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır."

En çok kan bağışında bulunan 65 yaşındaki Güner Sarı ise kan vermekten mutlu olduğunu, her seferinde vücudunda yenilenme hissettiğini bildirdi.

Sarı, "1991'den bu yana kan bağışında bulunuyorum. Bundan sonra da inşallah vermeye devam edeceğim. Kan vermenin sağlık için çok iyi olduğunu biliyorum. Bu durumdan çok memnunum ve herkesin kan bağışında bulunmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara