Dolar

32,5596

Euro

34,8567

Altın

2.414,77

Bist

9.645,02

Emniyet müdürünün evinden Gülen notu çıktı

Tutuklanan eski Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Kahya'nın evinde, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı iddia edilen bir not bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 18:37:01

Emniyet müdürünün evinden Gülen notu çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın evinde, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı iddia edilen bir not bulundu.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Kahya'nın evinde yapılan aramada, Fetullah Gülen tarafından el yazısıyla yazıldığı öne sürülen bir not ortaya çıktı.

Notta, "Ümidin emin temsilcilerinden aydınlık ruh, mübarek ve mümtaz kardeşim Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya oğlu beye en içten muhabbetlerimle... M. Fetullah Gülen." ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Kahya, hakimlik sorgusunda, darbe girişimi olduğu sırada Antalya'nın Aksu ilçesindeki evinde tatilde olduğunu belirtti.

Kahya, darbecileri lanetlediğini belirterek, "Allah belalarını versin diyorum. Meslek hayatım boyunca terörle mücadele ettim. Bugün terör örgütü ile ilişkilendirilmemi kabul edemiyorum. Tüm darbelere karşıyım, önceki darbelerde ülkenin ne kadar zarar gördüğünü biliyorum." şeklinde konuştu.

"NOT HAKKINDA BİLGİM YOK"

Ali Osman Kahya, ifadesinde örgütün "Bursa imamı" olduğu öne sürülen ve yurt dışına kaçtığı bildirilen Cansun Sarıyıldız'ı tanımadığını da iddia ederek, "Dönemin valisi ve başsavcısı ile birlikte, Cansun Sarıyıldız ile herhangi bir toplantıya katılmadım. Herhangi bir illegal yapının içinde bulunmadım. Gözaltına alındığımda evimin önünde arabadaydım. Beni arabanın içerisinde tuttular. Arama esnasında eve sokmadılar. Aramada evimde ele geçen ve Fetullah Gülen'in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana böyle bir belge verilmedi. Bu belge bana ait değildir. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Dikkat edileceği üzere notun üzerinde soy ismim 'Kahya' yerine 'Kahyaoğlu' yazılmıştır. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim. Hakimliğiniz aksi kanaatteyse adli kontrol hükümlülüğünün uygulanmasını talep ederim." ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara