Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde devir teslim

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, görevi eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'den devraldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-10 17:31:05

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde devir teslim

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini törenle eski Artvin Valisi Muhterem İnce'ye devretti. Altınok, daha sonra Celalettin Lekesiz'den Emniyet Genel Müdürlüğü görevini teslim aldı.

Lekesiz ile düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Altınok, mesleğe girdiği günden beri Lekesiz ile çalışmaktan onur duyduğunu ifade ederek, "Çok değerli genel müdürümüzden, ağabeyimizden bu görevi alırken, onun bıraktığı noktadan polis teşkilatımızı daha ileri noktalara götürebilme adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bugüne kadarki mücadelede canı pahasına vatanın, memleketin, milletin birliği, dirliği için canını feda etmiş şehitleri rahmetle andığını dile getiren Altınok, gazilere acil sağlık dilediğinde bulundu.

"TÜRKİYE, ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Eski Emniyet Genel Müdürü Lekesiz de 2 yıl önce göreve geldiğini, her gelenin bir gün gittiğini, kurumların kalıcı, kişilerin ise geçici olduğunu söyledi.

Lekesiz, "Türkiye, zor bir süreçten geçiyor. Son 2 yılda bu zor süreç devam ediyor, bu zor süreç içerisinde Türk Polis Teşkilatının konumu oldukça önemli, teşkilatın olaylar karşısında gelişmeler karşısındaki tavrı, sevk ve idare biçimi son derece önemli." diye konuştu.

İNCE, GÖREVİ DEVRALDI

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığındaki devir teslim töreniyle eski Artvin Valisi Muhterem İnce, görevi Selami Altınok'tan devraldı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığının onurlu bir görev, bakanlığın mutfağı olduğunu kaydeden Altınok, "İşlemlerin hazırlandığı, piştiği ve hizmetin vatandaşa sunulması noktasında görünmeyen cephesidir burası. Burada işlerin iyi hazırlanması ve yürütülmesi noktasında sistem yürüdüğü takdirde taşrada hizmetlerimiz daha iyi yürür diye düşünüyorum." görüşünü paylaştı. 

"SÜRPRİZ OLMADI"

İnce, "Bu bayrağı layıkıyla taşımaya gayret edeceğiz. İçişleri Bakanlığının en başta gelen görevleri, milletimizin huzur ve refahını, asayişini, emniyetini sağlamak. Bu anlamda var gücümüzle gece gündüz çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarıyla milletin huzuru ve mutluluğu için hedeflenen noktaya ulaşacaklarına inandığını ifade eden İnce, "Bu birlik, beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyen hain güçlere, bütün terör örgütlerine, devletin şedit şeklinde yaklaşımını da göstererek, onlara gereken dersi de zamanında ve yerinde vereceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından bir gazetecinin, "Sürpriz oldu mu? Kararnameniz geç saatte yayımlandı." şeklindeki sorusuna Emniyet Genel Müdürü Altınok, "Olmadı, zor soru sordun." yanıtını verdi.

Haber Ara