Dolar

32,4951

Euro

34,7706

Altın

2.488,78

Bist

9.524,59

Emniyet: Canlı bomba iddiası asılsız

İstanbul Bağcılar'da tesettürlü bir erkek şahıs ihbarının asılsız olduğunu bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 17:52:56

Emniyet: Canlı bomba iddiası asılsız

İstanbul'da sabah saatlerinde tesettürlü bir erkek şahıs ihbarı alan polis alarma geçmişti. İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü haberin asılsız olduğunu açıkladı.

"Bağcılar'da tesettürlü bir erkeğin şüpheli şekilde dolaştığına" yönelik polise yapılan ihbar üzerine yürütülen çalışmalarda şüpheli bir kişiye rastlanmadı.

Emniyet yetkilileri, asılsız ihbarlar ve sosyal medyadaki paylaşımlarla vatandaşların paniğe sevk edilmek istendiğini kaydetti.

ŞÜPHELİYE RASTLANMADI

Polise, "Bağcılar'da tesettürlü bir erkeğin şüpheli şekilde dolaştığına" yönelik bulunulan ihbar üzerine yapılan çalışmalarda şüpheli bir kişiye rastlanmadı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişi, Bağcılar'da yaklaşık bir saat önce tesettürlü bir kişiyi gördüğünü, bu kişinin yüzündeki bezin düşmesi üzerine bıyıklı bir erkek olduğunu fark ettiğini söyledi.
İhbarın Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından polis ekipleri, bölgede çalışma yaptı. Çalışmalarda, ihbarda belirtilen şüpheli şahsa rastlanmadı.

EMNİYET: CANLI BOMBA İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Bu arada, bazı internet sitelerinde, "tesettürlü ve yüzü kapalı bir kişinin Bağcılar'da dolaştığı, yüzündeki tesettür düşünce bıyıklı olduğunun ortaya çıktığı, canlı bomba olma ihtimalinin bulunduğu" haberleri yer aldı.

AA muhabirinin görüştüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, internet sitelerindeki "canlı bomba" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yetkililer, son günlerde bu tür haberlerle kaos oluşturulması ve vatandaşların paniğe sevk edilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Haber Ara