Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Emlak vergisi ödemenizi yaptınız mı?

Mükellefler, belediyelere ödeyecekleri vergiyi takip etmek durumundalar... İkinci taksitse kasım sonuna kadar ödenebiliyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 09:09:19

Emlak vergisi ödemenizi yaptınız mı?

Taşınmaz mala sahip olan vatandaşlar, 2020 yılının emlak vergisi ödemelerini de yapmak durumundalar.Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde belirlenen tarihlere de ödenebiliyor. 

İlk taksit içerisinde bulunulan yılın mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. İkinci taksitse kasım sonuna kadar ödenebiliyor.

Sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükelleflerin mücbir sebep halinde olduğunu kabul eden 518 no.lu VUK Tebliğiyle tüm vergisel yükümlülükler ertelenmiş oluyor.Ancak diğer yandan yine aynı tebliğde “verilemeyen beyanname/bildirimlerin verilme süreleri ile bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin” uzatıldığı belirtiliyor. Yani; beyanname/bildirim sonucu tahakkuk eden vergilerden bahsediyor yalnızca…

Emlak vergisi içinse mülk sahiplerinin her yıl beyanname veya bildirim vermeleri söz konusu değil. (Yalnızca mülk ilk satın alındığında belediyeye bildirim yapılıyor.) Her yıl otomatik olarak yeniden değerleme oranı dikkate alınarak mülkün emlak vergi değeri yeniden belirlenip mülk sahibi adına vergi tahakkuk ediyor. Emlak vergisi, milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor. 65 yaş üstünde olup da emlak vergisi ödemek zorunda olan mükellef sayısının da yine milyonlarla ifade edilebileceğini tahmin edebilmekte.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara