Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Emine Erdoğan, İstanbul’da koruyucu ailelerle buluştu

Emine Erdoğan, ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesi kapsamında koruyucu ailelerle akşam yemeğinde buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 21:50:50

Emine Erdoğan, İstanbul’da koruyucu ailelerle buluştu

Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da yaşayan koruyucu aileler, gönül elçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile biraraya geldiği programda bir konuşma yaptı. Emine Erdoğan, devletin sosyal politikalar kapsamında kimsesiz çocuklar için uyguladığı sevgi evleri modeli ve koruyucu aile projesinin yurtdışında da örnek alındığını söyledi. Koruyucu aile hizmet modelinin, kimsesiz çocukların aile ortamında yetişmesi için büyük bir imkan olduğunu ve ailenin, maddi ihtiyaçtan çok sevgi, huzur, sukunet ihtiyacının giderildiği yer olduğunun altını çizerek koruyucu aileleri yüce gönüllülükleri için tebrik etti.

Son günlerde, Suriye İdlib'de yaşananlara da değinen Emine Erdoğan, 'kimyasal saldırılarla yüreklerimiz dağlandı' dedi. 'Kanla ve ateşle kurulan hiçbir düzen düzen değildir. Hiçbir toprak helal değildir. İnsanlığın vicdanının bu sefer harekete geçmesini bekliyoruz. Uluslararası siyasetin, bütün hesapları bir kenara bırakıp, bu çocukların hesabını vermesini istiyoruz.' şeklinde sözlerine devam etti.

İnsani ve vicdani politikaların devlete hayat verdiğini ve güçlü kıldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin dünya mazlumları için merhametin adresi olduğunu ifade etti. Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana dünyanın büyük bir dönüşüm geçirdiğini söyleyen Emine Erdoğan, hiçbir coğrafyanın başıboş bırakılmadığını, bu nedenle Türkiye'nin, iradesi kendi elinde güçlü bir millete sahip olması gereğinin altını çizdi.

16 Nisan referandumunun bu anlamda bir milat olduğunu söyleyerek, '16 Nisan, bütün güç odaklarına, 'bu toprakların söz hakkı, bu coğrafyanın bin yıllık sahibi olan bu millete aittir' deme günüdür. Bunu ne kadar yüksek bir sesle tescil edersek, bundan sonra da sözümüz o kadar müessir olacaktır. Küçük hesaplarla ayrışacak şartlarda yaşamıyoruz. Büyük düşünmek, Türkiye'nin yüksek menfaatlerini birinci sıraya koymak durumundayız. Milletimizin bu gerçeğin farkında olduğunu düşünüyorum.' dedi.

Ataşehir Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in gönül elçisi olan eşi Şeyma Şahin ve iki engelli çocuğa koruyucu annelik yapan Cemile Özlem Can da birer konuşma yaptı.

Haber Ara