Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Emin Haluk Ayhan kimdir?

Türk siyasetçi, Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili...Emin Haluk Ayhan kimdir? İşte Emin Haluk Ayhan biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 15:29:59

Emin Haluk Ayhan kimdir?

Emin Haluk Ayhan, 14 Kasım 1957'de Denizli Güney'de doğdu.

Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. York Üniversitesi'nde Ekonomi ve Sağlık Ekonomisi, Colorado Ekonomi Enstitüsü'nde İnsan Kaynakları ve Risk Yönetimi, New York College of Insurance'ta Hayat ve Sağlık Sigortası eğitimi gördü.

DPT Planlama Uzmanı olarak kamu maliyesi, ödemeler dengesi, tarımsal destekleme alanlarında çalıştı. Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı danışmanlıklarında bulundu. Özelleştirme İdaresinde Daire Başkanlığı; Şeker Kurulu, Türk Akreditasyon Kurulu, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, İGEME Yönetim Kurulu Üyeliği; İGEME Genel Sekreterliği, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcılığı ve Başbakanlık Konut Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Çeşitli konularda yayınlanmış yazı ve çalışmaları bulunmaktadır.

23 ve 24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı.

Emin Haluk Ayhan, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Haber Ara