Dolar

32,5798

Euro

34,9832

Altın

2.425,63

Bist

9.722,09

Emekli maaşları ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren “Her bayramda emeklilere ödenen Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?” son dönemde en çok merak edilen konulardan biri. İkramiyelerin ne zaman yatacağı ile ilgili tüm detaylar haberimizde

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-18 02:03:08

Emekli maaşları ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların beklediği o açıklamaya yaparak müjdeyi vermişti. Buna göre; ikramiye ödemelerinin Ramazan Bayramından önce erkenden ödeneceği ifade edilmişti. Tam bu noktada bayram öncesi milyonlarca emekli internet aracılığı ile konuya dair detayları araştırmaya başladı. Peki, 2020 Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyeleri yattı mı? İşte konuya dair tüm detaylar…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİLERİ NE ZAMAN YATACAK?

Geçtiğimiz hafta kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklileri yakından ilgilendiren önemli müjdeyi verdi. Emekli ikramiyeleriyle ilgili detayları açıklayan Cumhurbaşkanı, emekli bayram ikramiyelerinin beklenen tarihten erken ödeneceğini söyledi.

PEKİ, ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

SSK kapsamında olanlardan normalde ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlara bugün, 21, 22, 23 olanlara 18 Mayıs'ta, 24, 25, 26 olanlara ise 20 Mayıs'ta emekli aylıkları verilecek.

Bağ-Kur emeklilerinden normalde ödeme günü 25-26 olanların 21 Mayıs'ta, 27, 28 olanların da 22 Mayıs'ta aylıkları hesaplara yatırılacak.

Memur emeklileri ise bu ay maaşlarını 1 ile 5 Mayıs tarihleri arasında aldı. SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz, "Ramazan Bayramı nedeniyle emeklilerin aylıklarını yine erken ödeyeceklerini belirterek, "Emeklilerimizin gülen yüzü olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yetkililer, "Prim gün sayısını dolduranlar e-Devlet üzerinden emeklilik işlemlerini başlatabilir. İşverene emekli olmak için ayrılmak istediğini ileterek iş çıkışı yapılanlar, başvurusunu yapıp, aylığını bankadan alabilir. İşlemler hızlı şekilde tamamlanıyor" açıklaması yaptı.

 

Haber Ara