Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Emekli generaller de Paşinyan'a bayrak açtı!

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında savaşı kaybeden Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a karşı tepkiler dinliyor. Paşinyan’ın istifasını isteyenler arasında emekli generaller de katıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-20 14:43:19

Emekli generaller de Paşinyan'a bayrak açtı!

Dağlık Karabağ Savaşı'nı kaybeden ve Azerbaycanla anlaşma yapmak zorunda kalan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a karşı muhalefet büyüyor.

Başbakan Paşinyan hükümetinin istifa talebine Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin emekli generalleri de katıldı. 

Ermeni generaller, Azerbaycan'la 44 gün süren savaşın ardından yaşanan hezimet hakkında da bir açıklama yaptı. 

Açıklamayı imzalayan generaller, Ermenistan'daki cahil, dikkatsiz ve kibirli yetkililerin ülkeyi yok ettiğini söyledi.

Bölgede büyüyen sorunlar ve yeni güvenlik tehditleri konusunda Ermeni toplumunu tetikte olmaya çağırdılar.

Ermeni generallerin açıklamasında, “Ülkede iç siyasi istikrarın tesis edilmesini, yeni yetkin, bilgili ve deneyimli bir hükümetin kurulmasını, başta ordu olmak üzere tüm devlet yapılarının doğru bir şekilde oluşturulmasını sağlamayı önemli görüyoruz" denildi.

Ermeni generaller, "Mevcut hükümetin devleti yönetmekten aciz olduğu ve anavatana olan ağır sorumluluğunun yükünü kaldıramayacağı göz önüne alındığında, derhal istifa etmesi gerekiyor" dedi.

Açıklamaya imza verenler, derhal Ermeni-Dağlık Karabağ-Diaspora üçlüsünü tüm potansiyellerini kullanmaya, mevcut durumu analiz etmeye ve değerlendirmeye, doğru yolları belirlemeye ve her şeyi hızlı yapmaya çağırdı. 

Generallerin açıklamasında, "Mevcut durumda müttefikimiz Rusya'nın barışı koruma çabalarına kayıtsız kalmamalı ve düşmanın herhangi bir saldırısına hazır olmamalıdır" denildi.

Açıklama General Seyran Ohanyan (eski Savunma Bakanı), Yuri Khachaturov, Movses Hakobyan, Mikael Grigoryan, Hayk Kotanjyan, Levon Mnatsakanyan, Arshavir Garamyan, Alik Mirzabekyan, Samvel Karapetyan, Armen Kagramanyan, Vladik Hovhannisyan ve diğer yüksek rütbeli Çinli askerler tarafından imzalandı.

Kaynak: modern.az

 

Haber Ara