Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

Emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'tan tarihi itiraf

CNN Türk'te yayınlanan Türkiye'nin Gündemi programına katılan askerler birbirinden ilginç açıklamalar yaparken emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok tarihi bir itirafta bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-10 12:01:45

Emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'tan tarihi itiraf

TİMETURK I HABER MERKEZİ

TSK'nın Gülen'in başını çektiği paralel yapılanmadan habersiz olamayacağını söyleyen Ahmet Zeki Üçok, TSK'daki rütbeli subayların emirlerindeki subay ve astsubayların faaliyetlerini yakından incelediğini kabul etti.

Pek çok subayın, emirlerindeki askerlerin nasıl bir hayat yaşadığını takip ettiğini ifade eden Ahmet Zeki Üçok, "Yani emirlerindeki subayların eşlerinin başörtülü olup olmadığını bile araştıran komutanlar böylesine bir darbe planından nasıl hiç haberdar olmazlar?" dedi.

Program moderatörü Didem Arslan Yılmaz'ın "Nasıl yani insanların eşleri örtülü mü değil mi diye evlerine mi bakıyordunuz?" sorusuna "Yok ben yapmadım böyle bir uygulama ama yapıldığını da herkes bilir" şeklinde cevap verdi.

"Yani biz neden Liselere gidip Milli Güvenlik derslerine girdik? Oradaki irticai eğilimleri Fetullahçı eğilimleri araştırmak için gitmiyor muyduk?" itirafında bulunan Üçok'un sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Haber Ara