Dolar

32,5748

Euro

34,8036

Altın

2.502,09

Bist

9.693,46

Elon Musk'tan 'Bitcoin' açıklaması

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, 'iyi birşey' diye nitelendirdiği, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin'in, 'ana akımın dikkatiçi çekmeye' hazır olduğunu söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-01 15:15:08

Elon Musk'tan 'Bitcoin' açıklaması

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, "iyi birşey" diye nitelendirdiği, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin'in, "ana akımın dikkatiçi çekmeye" hazır olduğunu söyledi.

Musk, geçen günlerde Twitter profilindeki biyografi kısmına yalnızca "Bitcoin" yazmış, bunun üzerine birime yönelik ilgi hızla yükselmişti.

Musk, ses temelli bir sosyal ağ olan Clubhouse platformundaki konuşmasında, "Bitcoin'in geleneksel finans tarafından geniş kabul görmenin eğişiğinde olduğunu düşünüyorum" dedi ve diğer kripto para birimlerine ilişkin güçlü bir fikir sahibi olmadığını vurguladı.

Musk, geçmişte bazı arkadaşlarının kendisini Bitcoin almaya ikna ettiğini ancak "partiye" geç kaldığına inandığını söyledi.

Musk ayrıca son günlerde yüzde 40 dolayında yükselen kripto para birimi Dogecoin'deki gelişmeleri yorumladı ve bu gelişmeleri "açıkça kripto para birimleriyle dalga geçmek için bir şaka olarak yapıldı" diye nitelendirdi.

Haber Ara