Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

Eliyle yakaladığı yılanları meraklısına satıyor

Eliyle yakaladığı yılanları meraklısına satıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 17:40:53

Eliyle yakaladığı yılanları meraklısına satıyor
Batman'da yaşayan Hasan Doksal, eliyle yakaladığı yılanları besledikten sonra meraklısına satıyor.

Merkeze bağlı Soğuksu köyünde çiftçilikle uğraşan 48 yaşındaki Doksal, gazetecilere, çocukluğunda babası ile dedesinin yılan yakalamalarına tanıklık ettiği için bir süre sonra hiç bir alet kullanmadan kendisi de elleriyle yılan yakalamaya başladığını söyledi.

Çocukluğundan beri yakaladığı için yılanlardan korkmadığını belirten Hasan Doksal, bugüne kadar da 500'ün üzerinde yılan yakaladığını dile getirdi.

Hava sıcaklığındaki artışla birlikte doğaya çıkan yılanları yakalamak için özellikle dağlık kesimlerde gezdiğini aktaran Doksal, yılanları evinde özel bir yerde muhafaza ettiğini, onları kuzu eti ve sütle beslediğini ifade etti.

- Yılanların satışını da yapıyor

Hasan Doksal, Batman'da "yılan avcısı" diye nitelendirildiğini, evine ve bahçesine yılan giren vatandaşların kendisinden yardım istediğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Batman'da 'siyah yılan' en fazla görülen türdür. Yakaladığım yılanları eve götürüp, onlar için yaptığım özel yerde besliyorum. Bana alıştıktan sonra verdiğim yiyecekleri yiyorlar. Bir süre sonra insana alışan bu yılanları 100 ila 750 lira arasında bir fiyata satıyorum."

Vatandaşları yılanlar konusunda uyaran Doksal, "Bana özenip yılan yakalamaya çalışmasınlar. Çünkü, zehirli oldukları için ölüme yol açabilirler" dedi.

Haber Ara