Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Elit Yavru’nun Kurucusu Can Paksoy: Evcil dostunuza nasıl davranılmalı?

Elit Yavru’nun kurucusu, Irk ve Davranış Uzmanı Can Paksoy, evcil dostlarınıza nasıl davranmanız gerektiği konusunda bilgiler verdi. Can Paksoy “Uzun yıllar birlikte yaşamınızı sürdüreceğiniz, ailenizin bir üyesi olacak köpeğinize davranışlarınız konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Köpeğinizin sizi dinlemesi ve otorite olmanız önemlidir. Tabi ki onlara vereceğiniz en değerli şey sevginizdir” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-19 14:43:02

Elit Yavru’nun Kurucusu Can Paksoy: Evcil dostunuza nasıl davranılmalı?

Köpek eğitimi ve ırk özellikleri ile ilgili bilgiler veren Can Paksoy “Sahiplenmek istediğiniz dostunuzun boyutları, ailenizde mutlu bir yaşam sürdürebilmesi için önemlidir. Öncelikle nasıl bir ortamda besleyeceğinize karar vermelisiniz. Evinizin bahçesinde mi yoksa bir apartman dairesinde mi yaşayacağı önemli bir konudur. Küçük bir ırk besleyecekseniz, bahçede yaşaması mümkün değildir. Ya da büyük ırk hareketli bir köpek besleyecekseniz onu küçük bir evin içerisinde yaşatmanız mutsuz edecektir. Özellikle büyük ırk köpekler fazla hareketli olmak ister, enerjisini atması için onunla oyun oynamanız ve fazlaca yürüyüşler yapmanız gerekebilir. Tüm bu durumları netliğe kavuşturarak, sizin yaşam standartlarınıza uygun evcil dostunuzu seçmeniz için gerekli danışmanlık desteğini sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Can Paksoy, 1990 yılında kendi köpeğine olan bağlılığı ve sevgisi neticesinde profesyonel olarak köpek eğitimine başladı. Evcil dostlarınızın eğitimi ve sağlıklı yaşamaları için 1993 yılından beri profesyonel hizmet sağlıyor. Türkiye'de ve Avrupa'da birçok yarışmada şampiyonluk kazanan Paksoy, 2004 yılında Dünya Şampiyonasına katılan ilk Türk üretici olarak tarihe geçti. Kendi çiftliğinde yetiştirdiği Petworld adını verdiği köpeği, Alman Çoban Köpekleri Dünya Şampiyonasında 'genç erkekler' kategorisinde, en iyi 50 köpek arasında yer aldı. Amerika'nın California eyaletinde 2008 yılında düzenlenen Long Beach'te Eukanuba World Challenge Dünya Şampiyonası'na katılan 52 ülke arasında Türkiye'yi temsil etme gururunu yaşayan ilk ve tek Türk üreticidir. Irk ve Davranış Uzmanı Can Paksoy, deneyimli ekibiyle birlikte bugüne kadar 40 binden fazla köpek ve kedinin eğitimi için hizmet vermiştir. Elit Yavru adını verdikleri firmalarında, kedi köpek yetiştirmelerinin yanı sıra pansiyon, eğitim, sağlık ve bakım konularında da profesyonel destek sağlamaktadır.

WhatsApp Image 2020-08-19 at 14.10.17 (1)

Haber Ara