Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

'Elinizi çabuk tutun konutta fiyat artacak'

Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu,konut almak isteyenlere acele etmeleri yönünde tavsiyede bulunarak, zammın gerekçesi olarak imalat maliyetlerinin henüz fiyatlara yansımadığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-09 17:59:07

'Elinizi çabuk tutun konutta fiyat artacak'

2019 yılında dibe vuran konut satış rakamları sonrasında çok sayıda firma ve müteahhit konut üretimine ara vermiş, satılamayacağı endişesi ile çok sayıda yeni konut projesi rafa kaldırılmıştı. Konut kredisi faiz oranları düşünce, bir anda artan konut talebi ile stoklar hızla erirken konuta talebin artması ile ev fiyatları yükselişe geçti.

Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yapmış olduğu değerlendirmesinde konut almak isteyenlere acele etmeleri yönünde tavsiyede bulunarak, zammın gerekçesi olarak imalat maliyetlerinin henüz fiyatlara yansımadığını açıkladı.  Birinci el konut fiyatları için yapılacak olan tüm zamların dolaylı olarak ikinci el konut fiyatlarını da etkileyeceğini belirten Uslu,  gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişilere biran önce ev almaları yönünde tavsiyede bulundu.

kon1

 ARTAN MALİYETLER SATIŞ FİYATLARINA YANSIMADAN KONUTUNUZU ALIN!

Yakın gelecekte gayrimenkul fiyatlarının yükselişe geçeceğini öngördüklerini belirten Uslu, olası yükselişin nedenlerini sıraladı :

"Düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında konuta olan talebin büyük bir hızla artması,  yeni konut üretiminin düşmesi ve buna bağlı olarak konut arzının artan talebe rağmen düşük kalması,  inşaat maliyet endeksi rakamlarının yükselmesi,  konut stokunun tükenmesi ile yeni maliyet ile üretilen konutların satışa sunulması,  düşen konut satışı sonrasında evini satamayan kişi ve kurumların fiyatları zarar edecek kadar düşürmesi, konuta talebin artmasından sonra bu fiyatların yine normal seviyelere çekilmesi."

kon2

 KONUT FİYATLARI ARTMADAN GÜNCEL FAİZLERLE KONUT KREDİSİ KULLANMAK MANTIKLI

Uslu, "Ekonomik veriler incelendiğinde konut kredisi faizlerinde büyük oranlarda indirimlerin gerçekleşmesi beklenmez iken konut fiyatları her ay daha da yükselişini arttırıyor. Konut fiyatları artmadan güncel faizlerle konut kredisi kullanmak mantıklı olabilir." dedi.

NORTHLAND ANKARA'DA ZAM YAPMADIK

kon3

Yoğun talebi geri çevirmemek adına bu kampanyayı devreye aldıkları müjdesini veren Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahattin Uslu ,“Konut sahibi olmak isteyenler için sürpriz yapmaya devam ediyoruz. Alıcı ve yatırımcılarımızın isteklerini geri çevirmemek tüketicinin yükünü hafifletmek için faizsiz şirket bünyesinde taksitlendirme olanağı sunan kampanyalar başlattık konut almanın artan maliyetlere rağmen fedakar kampanyalar sayesinde en cazip dönemini yaşadığını vurgulayarak, Konut almak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ben hep şu dönemde konut almanın tam vakti olduğunu söylüyordum. Bu kampanya ile ev almanın cazibesi daha da artmış durumda. İnsanlara sadece oturumluk değil, aynı zamanda yatırımlık önemli bir fırsat sunuluyor.” dedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu konjonktüre ve artan inşaat maliyetlerine Northland Ankara projemizde, taşın altına elimizi koyuyor kendi gelirimizden fedakârlık ederek finans maliyetinin önemli bir kısmını üstleniyoruz. İntegra Yapı bünyemizde geliştirdiğimiz finansman yöntemleri aracılığıyla Türk gayrimenkul sektörüne destek vermeyi sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara