Dolar

32,5132

Euro

34,7850

Altın

2.420,59

Bist

9.678,37

Eliasson: Suriye krizinde ilk defa umut görünüyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter yardımcısı İsveçli Jan Eliasson, “Nihayet İran ile Suudi Arabistan aynı masa etrafında oturuyor. Daha önce Suudi Arabistan reddediyordu. Şimdi gerçekten bir hareketlilik başladı”

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 13:01:05

Eliasson: Suriye krizinde ilk defa umut görünüyor
Ajansların haberine göre, Rusya'nın Suriye'de bombalamalarına devam etmesi bir rahatsızlık nedeni olsa da Rusya ve ABD arasındaki diyaloğun göreli iyi durumda olduğunu söyleyen Jan Eliasson, taraflar arasındaki bir sonraki görüşmenin bu hafta içinde gerçekleşeceğini umut ettiğini belirtti.

Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün daha fazla yardıma ihtiyacı var

Pazar günü günübirlik bir ziyaret için bulunduğu İsveç'ten bugün Avrupa Birliği ile Afrika Birliği arasında Malta'da yapılacak mülteci krizinin ele alınacağı zirve toplantısına katılacak olan Jan Eliasson, en fazla Suriyeli kabul eden Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek ”Suriyeli mültecilerin bölgede kalmasını sağlayabilmek için gerekli olan paranın sadece yüzde 40'ını sağlayabildik. Bölgedeki krizin ağırlığı nedeniyle insanlar bu ülkelerden ayrılma ihtiyacı hissediyorlar” dedi.

 

Haber Ara