Dolar

32,4917

Euro

34,7662

Altın

2.485,43

Bist

9.487,57

Eli öpülesi baba! Kızı okula gitsin diye 4 km’lik yol açtı

Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan 48 yaşındaki Ramazan Korkut, ilkokula başlayan 6 yaşındaki kızı Gamze'nin evlerinden servis aracına rahat ulaşabilmesi için kendi imkanlarıyla 4 kilometrelik yol açtı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-03 15:59:35

Eli öpülesi baba! Kızı okula gitsin diye 4 km’lik yol açtı

buyuk_188

Muğla'da yaşayan Ramazan Korkut, ilkokula başlayan 6 yaşındaki kızı Gamze'nin evlerinden servis aracına rahat ulaşabilmesi için kendi imkanlarıyla 4 kilometrelik yol açtı.

Muğla'da yaşayan Ramazan Korkut, servis kızını evden okula götürüp getirebilsin diye kendi imkanlarıyla 4 kilometrelik yol açtı.

Muğla'da yaşayan Ramazan Korkut, kendi imkanlarıyla açtığı 4 kilometrelik yolla, ilkokula başlayan kızı Gamze'nin servis aracına rahat ulaştırabilmenin huzurunu yaşıyor.

Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan 48 yaşındaki Ramazan Korkut, 6 yaşındaki kızı Gamze'yi, Şehbal Baydur İlköğretim Okulu 1. sınıfa taşımalı eğitimle kaydettirdi. Ancak evden mahalleye ulaşan stabilize yolun dar ve bakımsız olması nedeniyle okul servisi eve ulaşamadı. Bunun üzerine Korkut, bir süre kızını traktörle servisin beklediği 4 kilometre mesafedeki yola götürüp getirdi.

buyuk2_77

- Kızını traktörle götürüp getirince üzüldü

Kızının rahat okula gidip gelmesi için kendi imkanlarıyla yolu genişleten Korkut, yaptığı açıklamada, Gamze'nin okuması için elinden ne gelirse hiç düşünmeden yapacağını söyledi.

Traktörle kızını götürüp getirmeye yüreğinin dayanmadığını aktaran Korkut, "Yolun dar bölümlerini kepçeyle genişlettirdim. 63 saat kepçe, 6 gün boyunca 4 kamyon çalıştırdım. Toplamda 42 bin lira masraf ettim. Belediye üç gün kamyon verdi. Orman Bölge Müdürlüğü de çakıl serme işi için greyder gönderdi. Komşumuz daha önce ikiz çocuklarını Muğla'da yaşayan büyük kızlarının yanını göndermişti." diye konuştu.

Anne Şirin Korkut da eşinin yolu yaptırmasıyla servisin evlerinin önüne kadar geldiğini, rahat ettiklerini kaydetti.

Okula servisle gidip geldiğini anlatan Gamze Korkut ise "Daha önce traktörle servisin yanına gidiyordum. Çok zorlanıyordum. Bu yolu okula gitmem için babam yaptı." dedi.

HALUK LEVENT: BİR DOSTUM BORCU ÜSTLENDİ

Öte yandan Sanatçı Haluk Levent, haberi duyan bir hayırsever dostunun, Ramazan Korkut'un hikayesini öğrenince tüm borcunu üstlenmeyi kabul ettiğini duyurdu. Levent twitter hesabından, “Ankaradan bir dostum aradı. Bu haberi görmüş. Amcamızın tüm borcunu üstlenmek istediğini bunu duyurmamızı istedi… Ben Ankara'ya gittiğimde ona ve ailesine kahvaltı hazırlayacağım. Sözünü aldı..
Teşekkür ediyoruz” diye yazdı.

 

 

Haber Ara