Dolar

32,5697

Euro

34,9611

Altın

2.425,09

Bist

9.722,09

Eli kınalı kadın koltuk tamircisi

Ordu'da yaşayan 3 çocuk annesi Saliha Öztürk, çoğunlukla erkek işi olarak görülen koltuk tamiri ve döşemeciliği yaparak geçimini sağlıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 09:00:37

Eli kınalı kadın koltuk tamircisi
Ordu'da yaşayan 3 çocuk annesi Saliha Öztürk, çoğunlukla erkek işi olarak görülen koltuk tamiri ve döşemeciliği yaparak geçimini sağlıyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde çoğunlukla erkeklerin yaptığı ve bayanların yapmakta zorlanacağı bir iş olarak görülen koltuk tamiri ve döşeme işlerini tam 16 yıldır yapan Saliha Öztürk görenleri şaşırtıyor. 38 yaşında ve üç çocuk annesi olan Öztürk, yaptığı ürünlerin beğenildiğini belirterek, "Aslında koltuk döşeme işi kadın işidir" dedi.

"Koltuk döşeme işi bayan işi"

16 yıl önce ekonomik sebeplerden dolayı eşine destek olmak amacıyla bu işe başladığını belirten Saliha Öztürk, "Yaptıkça başarılı olduğumu gördüm. Severek yapmaya başladım. Evde genelde koltuk takımları bayanların tercihi olduğu için bu işin bazen bayan işi olduğunu da düşünüyorum. Güzel bir meslek ve her bayanın yapabileceği bir iş" diye konuştu.

Yanlarında eleman çalıştıramadıklarını belirten Öztürk, "Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Piyasada koltuk döşeme üzerinde eleman sıkıntısı var. Bu yüzden ben yeri geldiğinde 8. kata koltuk çıkardım. Bazen ücretli bir taşıma elemanı bile bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kadına şiddete hayır"

Saliha Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili düşüncesini ise şöyle özetledi: "Bugün 8 Mart Kadınlar Günü ama aslında biz her zaman çalışıyoruz. Bayram olsun, kadınlar günüymüş, sevgililer günüymüş, o günler dahi biz çalışıyoruz. Bu günün anlamı nedeniyle kadınlara şiddete hayır diyorum. Herkesin bir annesi var. Herkes bir bayandan dünyaya geldiğini unutmamalıdır."

Haber Ara