Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Elektrikte yüzde 15 tasarruf

NETAŞ'ın, 4 ilde uyguladığı projeyle yaklaşık 50 bin sayaç uzaktan erişimle okunarak yüzde 15’e yakın tasarruf sağlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 12:32:23

Elektrikte yüzde 15 tasarruf

NETAŞ Analiz, Tasarım ve Proje Yönetimi Kıdemli Müdürü Sait Şener, AA muhabirine, Aydem ve Gediz elektrik dağıtım bölgelerindeki  İzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Manisa'da uyguladıkları proje ve yeni otomatik sayaç okuma sistemi OSOS hakkında bilgi verdi. 

AA'nın haberine göre; Akıllı şehirler sisteminin Türkiye genelinde yaygınlaşmasıyla enerji tasarrufuna katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Şener, "OSOS sistemi sayesinde, son kullanıcı, elektrik kesintilerini ve kendi fatura bilgilerini anında izleyebiliyor. Kendi tüketimlerini anında görebilen kullanıcılar, tüketimlerinde ayarlamalar yaparak veya tüketim alışkanlıklarını değiştirerek, yüzde 15'e varan enerji tasarrufu sağlayabiliyor." dedi.

HEDEF, 1 MİLYON SAYAÇ

Şehirleşme ve hızlı nüfus artışı nedeniyle, okunan sayaç sayısının artacağını ve sistemlerin bu yönde gelişeceğini anlatan Şener, şöyle devam etti:

"Mevcut OSOS sisteminde en fazla 50-100 bin arası sayaç okunabiliyor. Ek özellikler taşıyan yeni OSOS sistemi sayesinde, enerji müşterilerinin ilk gün ödemesi gereken yatırım maliyetini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bulut yazılımı üzerinden hizmet verecek sistem, büyük veri sonuçlarını müşteriyle paylaşmaya olanak sağlayacak. Elektrik dağıtım şirketleri, organize sanayi bölgeleri ve uzaktan sayaç okuma ihtiyacı olan herkese hizmet vermesi planlanan yeni OSOS sistemi, sayı olarak yüksek boyutta veri analizine izin vererek, kayıp-kaçak tespitini daha kolay hale getirecek. Akıllı şebekeler projeleri kapsamında, yeni OSOS ile yakın gelecekte 1 milyon sayacı uzaktan okumayı hedefliyoruz. Bu sistemle yanlış okumalar azaltılacak ve herkesin cebinden daha az para çıkacak."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara