Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Elektrik akımına kapılan işçinin ölümüne ilişkin ikinci iddianame

Elektrik akımına kapılan işçinin ölümüne ilişkin ikinci iddianame

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 14:01:44

Elektrik akımına kapılan işçinin ölümüne ilişkin ikinci iddianame
Esenyurt'ta özel bir hastanenin tabelasını onaran 17 yaşındaki Eren Eroğlu'nun elektrik akımına kapılarak ölmesi ve bir işçinin de yaralanmasına ilişkin 5 kişinin yargılandığı davada, 2 belediye çalışanı hakkında da iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Esenyurt'ta maktul Eren Eroğlu ve mağdur Haydar Sakıcı'nın bir firmanın görevlileri olarak 31 Ekim 2013'te özel bir hastanenin tabelasını tamir etmeye gittikleri, bu sırada elektrik akımına maruz kalan Eroğlu'nun öldüğü, Sakıcı'nın da yaralandığı belirtildi.

Olayın ardından Eroğlu ve Sakıcı'nın çalıştığı firmanın ortakları Pınar Öz, Erol Mutlu, Ferudun Taktak, ustabaşı Emin Telvisoğlu ve hastanenin işletme müdürü Ulucan Köse hakkında Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığı anımsatılan iddianamede, halen devam eten dava kapsamında sanıklardan Öz ve Mutlu'nun 11 Kasım 2014'te Büyükçekmece 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak olaya ilişkin bilirkişi raporu aldırdıkları kaydedildi.

Rapora yer verilen iddianamede, binanın projelendirilmesi sırasında yüksek gerilim hattı mesafesine uyulmadan yapı ruhsatı verildiği gerekçesiyle belediyenin de kusurlu olduğu belirtilerek, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Esenyurt Belediyesi görevlileri hakkında soruşturma izni talep edildiği anlatıldı.

İddianamede, Büyükçekmece Kaymakamlığınca 13 Şubat 2015'te Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa ve Esenyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Faruk Dedeoğulları hakkında soruşturma izni verilmediği ifade edilerek, Öz ve Mutlu'nun avukatının itirazı üzerine İstanbul 1. Bölge İdare Mahkemesi'nin, 10 Haziran 2015'te kaymakamlığın soruşturmanın açılmaması yönündeki kararını kaldırdığı belirtildi.

-15 yıla kadar hapisleri isteniyor

Bunun üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iki belediye görevlisi hakkında takipsizlik kararı verildiği anlatılan iddianamede, şikayetçiler Öz ve Mutlu'nun talebi üzerine Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 24 Aralık 2015'te itirazı kabul ederek, iki belediye görevlisi hakkında kovuşturma izni verdiği kaydedildi.

Mahkemenin kovuşturma izni vermesiyle kamu davasının açılmasının zorunlu hale geldiği ifade edilen iddianamede, şüpheliler Mustafa Akboğa ve Faruk Dedeoğulları hakkında 'Taksirle bir kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması gelecek günlerde günlerde Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde Pınar Öz, Erol Mutlu, Ferudun Taktak, Emin Telvisoğlu ve Ulucan Köse'nin yargılandığı davada da aynı suçtan cezalandırma talep ediliyor.

Haber Ara