Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Elektriğe zam isyanı büyüyor

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da elektriğe zam yapılmasına yönelik binlerce kişinin katıldığı protestolar altıncı gününe girdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 17:57:18

Elektriğe zam isyanı büyüyor

AA'nın haberine göre, Güvenlik güçlerinin dün sabah saatlerinden itibaren, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu eylemcilere tazyikli suyla müdahale etmesi ve ardından çok sayıda kişiyi gözaltına almasına rağmen, eylemciler protestolarını akşam saatlerinde de sürdürdü.

Özgürlük Meydanı'ndan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Baghramyan Caddesi'ne yürüyen yüzlerce göstericinin ilerlemesine, bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, duvar oluşturarak izin vermedi.

Plansız bir şekilde başlayan ve binlerce kişinin katıldığı protestolarda, düne kadar sadece elektrik zammıyla ilgili kararın geri alınması istenirken, akşam saatlerinde bu talebe gözaltına alınanların serbest bırakılması eklendi. Daha sonra eylemcilerin serbest bırakıldığı duyuruldu.

Öte yandan, Cumhubaşkanı Serj Sarkisyan aynı saatlerde yaptığı açıklamada, göstericilerle görüşüp taleplerini dinlemeye hazır olduklarını söyledi ancak eylemcilerin çoğu "taleplerinin belli olduğu" gerekçesiyle öneriyi kabul etmedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara