Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

Elazığ'da dev turna balığı yakalandı

Elazığ'da dev turna balığı yakalandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-09 21:46:02

Elazığ'da dev turna balığı yakalandı
Elazığ'da 1 metre 65 santimetre uzunluğunda ve 103 kilogram ağırlığında turna balığı yakalandı.

Karakaya Barajı'nda balıkçılar tarafından yakalanarak Elazığ Balık Hali'nde satışa sunulan turna balığı vatandaşlardan ilgi gördü. Bazı vatandaşlar meraklı gözlerle inceledikleri balıkla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balıkçı Cemal Balıbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balığı Baskil ilçesine bağlı Kumlutarla köyü açıklarında yakaladıklarını belirtti.

Bu büyüklükteki balıkların çok nadir bulunduğunu ve yakalanmasının zor ve zahmetli olduğunu ifade eden Balıbey, şöyle konuştu:

"Karakaya Baraj Gölü 9. bölgede kayıkçı arkadaşlarımızın gayretiyle turna balığımızı yakalamış bulunmaktayız. Birkaç gün öncesine kadar daha küçüğünü yakalamıştık. Bugün yakaladığımız balık 103 kilo ağırlığında. Bunu birkaç gün tezgahımızda sergiledikten sonra kesip parça et şeklinde müşterilerimize satmayı düşünüyoruz."

Turna balığının baraj göllerinin en lezzetli balıklarından biri olduğunu vurgulayan Balıbey, bugünden sipariş almaya başladıkları balığı 3 gün sonra kesip kilosunu 25 liradan satacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara