Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

Elaph: Suudi Arabistan, İsrail’i cezalandırıyor

Londra merkezli Arapça yayın yapan Elaph internet sitesi, Suudi Arabistan’ın, Veliaht Prens bin Selman ile Netanyahu arasındaki görüşmenin sızdırılmasının ardından İsrail liderlerini cezalandırdığını öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-15 15:40:36

Elaph: Suudi Arabistan, İsrail’i cezalandırıyor

İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşme görüşmeleri kopma noktasına geldi.

Elaph internet sitesi, Suudi Arabistan'ın, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Netanyahu arasındaki görüşmenin sızdırılmasının ardından İsrail liderlerini cezalandırdığını öne sürdü. 

Londra merkezli Arapça yayın yapan Elaph internet sitesi, Suudi Arabistan'ın, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmenin basına sızdırılması üzerine Amerikalıların gizli iletişimi ve güvenlik koordinasyonunu durdurarak İsrail'i cezalandırdığını ortaya çıkardı.

İsrailli bir yetkili 'Elaf'a yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetimi ile Suudi Arabistan arasındaki durumun artık eskisinden farklı olduğunu belirtti. İsrailli yetkili, “Suudiler, İsraillileri tamamen boykot ediyor ve çağrılarına cevap vermiyor. Amerikalıların dolaylı temasları bile Netanyahu'nun Kızıldeniz kıyısında bulunan Neom şehrinde bin Selman ile yaptığı görüşme iddialarını sızdırması nedeniyle tamamen durdu" dedi.  

Elaph'ın edindiği bilgilere göre; Suudi Arabistan, Amerikalıların her türlü gizli iletişimi ve güvenlik koordinasyonunu durdurarak İsrailli liderleri cezalandırıyor. 

Suudi Arabistan'a barış anlaşması imzalanması için uygulanan Amerikan baskısının başarılı olamadığını belirten kaynak, kasıtlı saptırma ve diğer yöntemlerin Suudi Arabistan'ı normalleşmeye zorlamada başarılı olamayacağına işaret etti.

Kaynak: Elaph

Haber Ara