Dolar

32,4721

Euro

34,5627

Altın

2.474,44

Bist

9.538,30

El Kaide liderinden IŞİD lideri Bağdadi’ye Baasçı suçlaması

El Kaide lideri Eymen el Zevahiri, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi için “Baas rejminde görev alan kişilerin kilit rol aldığı bir ‘halifelik’ asla tüm Müslümanlara hükmedemez” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 22:34:02

El Kaide liderinden IŞİD lideri Bağdadi’ye Baasçı suçlaması

El Kaide lideri Eymen el Zevahiri, ‘Muzaffer Ümmet'e Kısa Mesajlar' adını verdiği video serisinin ikincisinde IŞİD'i hedef aldı. “Aramızda bölünmeyelim” diyerek Müslümanları Taliban'ı desteklemeye çağıran Zevahiri, Müslüman Kardeşler'i “tavuğa” benzeterek eleştirdi. 

Medya scope'tan Burak Tatari'nin haberine göre; Zevahiri, altı dakikalık videoda eleştiri oklarını esas olarak IŞİD'e yöneltti. Örgüte sempati duyan Müslümanları, grubun lider kadrosunun işlediği cinayet ve suçlara ortak olmamaları için uyardı. IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'den kendisine bağlılık bildiren kişileri açıklamasını isteyen Zevahiri'nin bu şekilde IŞİD'in meşruluğunu tartışmaya açmak istediği iddia ediliyor. Zevahiri, bu isimler arasında Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Baas rejiminde silahlı kuvvetler ve istihbarat servisinde üst düzey görev alanlar olduğunu söyledi. Zevahiri, “Baas rejminde görev alan kişilerin kilit rol aldığı bir ‘halifelik' asla tüm Müslümanlara hükmedemez” iddiasında bulunuyor. 

Haber Ara