Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

El Kaide destekçileri Trump'ın seçilmesinden memnun

Mepanews'in Now Media'dan aktardığı bir haberde din alimlerinin Trump hakkındaki fikirleri derledi. İşte o haber:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 17:23:47

El Kaide destekçileri Trump'ın seçilmesinden memnun

TİEMTURK | HABER MERKEZİ

Makdisi ve Fiilistini, Trump'ın ABD'nin 45. başkanı olması ile ilgili fikirlerini Twitter'dan paylaştı.

Ebu Muhammed El Makdisi, yaptığı açıklamada "Trump dönemi Amerika'nın parçalanma ve bozgun devri olabilir. Trump Amerikalıların gerçek zihniyetini; Müslümanlara, Araplara ve her şeye yönelik ırkçı tutumlarını ortaya koydu. Kendisinden önce gelenlerin gizledikleri şeyi açığa vurdu. Yani bu zafer Amerika ve hizmetkarlarını ifşa edecek" dedi.

Ebu Katade El Filistini ise "Ne güzel bir toplum, gördünüz mü? Bu, liderlerinin politikalarına dünyadan nefret etmeyerek ve dünyayı küçümsemeyerek sözde karşı çıkan, ve sonra da Trump'a milyonlarca oy veren Amerikan halkı" ifadelerini kullandı.

Haberde "Şam'ın Fethi (Nusret Cephesi) Cephesi'nde bir medya yetkilisi" olarak tanıtılan Hamza El Karibi, "Trump'ın zaferi demokratik mekanizmaların yararlarını övenlere güçlü bir tokat" dediği aktarıldı.

Yine ismi verilmeyen fakat Şam'ın Fethi Cephesi ismini alan Nusra Cephesi'nin kurucularından ve eski yetkililerinden bir ismin "seçim sonuçlarının Usame Bin Ladin'i haklı çıkardığını" söylediği belirtildi.

Bu yorumun sebebi ise "Nitekim Bin Ladin, ABD yönetiminin vergi mükelleflerinin onayı ile seçildiğini düşünüyordu" şeklinde ifade edildi.

Mısırlı Dr. Tarık Abdulhalim ise, "Trump'ın zafer kazanması kısa vadede bizler için kötü olabilir. Fakat uzun vadede Trump ABD'yi harap edecek ve bu Müslümanlar için daha iyi olacaktır" dedi.

Haber Ara