Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

El Fetih yönetimi Paris konferansından memnun

Filistin Dışişleri Bakanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri, konferansın sonunda yayımlanan ortak bildiriyi memnuniyetle karşıladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 10:46:42

El Fetih yönetimi Paris konferansından memnun

Sputnik'in haberine göre Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat yaptığı yazılı açıklamada, "Konferansa katılan ülkelerin hepsine teşekkür ediyor ve işgal ile yerleşim birimi inşaatının reddedilmesi ve uluslararası kanuna bağlılığın gerekliliği üzerinde görüş birliğine varılmasını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Konferansın İsrail'e 'bölgede barış ve istikrarın işgal sonlandırılmadan sağlanamayacağı' yönünde mesaj verdiğini belirten Ureykat, İsrail'in uluslararası kanunlara yönelik ihlallerinden ötürü 'hesaba çekilmesinin zamanı geldiğini' aktardı.

TRUMP'A ÇAĞRI

Ureykat ayrıca, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ı, ortak bildiri ile Birleşmiş Milletlerin (BM) yerleşim birimi inşatına son verilmesini öngören 2334 sayılı kararını benimsemeye ve barışı tesis etme iradesini ortaya koymaya çağırdı.

konferans sonrasında yayımlanan bildirinin BM'nin 2334 sayılını kararının devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan Maliki ise işgalin son bulması, İsrail'in uluslararası kanunla yükümlü olması ve Filistin devletinin uluslararası platformda ve BM'ye tam üye devlet olarak tanınması için Filistin Dışişleri Bakanlığı'nın konferansın sonuçlarını takip edeceğini kaydetti.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

M_10

Haber Ara