Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

El Fetih'ten Gazze'de komite kurulmasına tepki!

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nden Gazze'de hükümet işlerini yürütmek amacıyla idare komitesi kurulmasına tepki geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 10:17:47

El Fetih'ten Gazze'de komite kurulmasına tepki!

AA'nın haberine göre Hükümet sözcüsü Tarık Reşmavi, yaptığı açıklamada, "Hükümet Gazze halkına hizmet için elinden geleni yaparken bu komitenin kurulması, gruplar arasındaki ayrılığı artıracaktır." dedi. Reşmavi Hamas'a, Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanması için Gazze'deki hükümet kurumlarını hükümete teslim etme çağrısı yaptı.

Hamas sözcüsü Abdullatif el-Kanu ise komitenin, Gazze'de hükümetin işlerinin yürütülmesi için kurulduğunu ve Yasama Meclisi'nin onayının ardından görevine başladığını ifade etti. Kanu, komitenin kurulmasının Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrıldığı anlamına gelmediğini, ulusal uzlaşı hükümetinin halen varlığını sürdürdüğünü, komitenin ise hükümetin Gazze'ye karşı üzerine düşeni yapması durumunda görevinin son bulacağını sözlerine ekledi.

Filistin Yasama Meclisi'nde milletvekili ve Hamas liderlerinden Salah Berdevil, geçen perşembe meclisin, komitenin kurulmasına onay verdiğini duyurmuştu.

Filistin'de 2 Haziran 2014'te ulusal uzlaşı hükümeti kurulmuş ancak Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet Gazze'de göreve başlayamamıştı.

 

Haber Ara