Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

El Bab ilçe merkezine böyle girildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 170'inci gününde, IŞİD'e ait toplam 253 hedef, havadan ve karadan vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri desteğiyle El Bab'a operasyon düzenleyen Özgür Suriye ordusuna bağlı birlikler, ilçe merkezine operasyon başlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 16:37:20

El Bab ilçe merkezine böyle girildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, IŞİD başta olmak üzere örgütlerin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. 

Harekatın 170'inci gününde Bzagah ve Kabbasin bölgeleri özel görev kuvvet gruplarınca kontrol altına alındı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlarca IŞİD'e ait 187 hedef vuruldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca örgüte ait 66 hedefe harekat düzenlendi. Harekat ve atışlar sonucu aralarında barınma amaçlı kullanılan binalar, karargah binaları, savunma mevzilerinin bulunduğu çok sayıda hedef imha edildi.



Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise El Bab bölgesindeki IŞİD hedeflerine yönelik üç hava harekatı düzenlendi. Harekatlar sonucu aralarında tünel girişi ve bomba yüklü araç olmak üzere 6 hedef imha edildi. Atışlar ve harekatlar sonunda 44 IŞİD üyesi etkisiz hale getirildi. 

EL BAB İLÇE MERKEZİNDE OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle El Bab şehir merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, ÖSO'ya bağlı birlikler, ilçe merkezine operasyon başlattı.

Haber Ara